Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2014 13:48 - Kак куцо и сакато, с извинение, разбира от археология ....
Автор: pvdaskalov Категория: История   
Прочетен: 5760 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 25.03.2014 15:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 НАУКА НЕ СЕ „ПРАВИ”

С ПОЛИТИЧЕСКИ ВНУШЕНИЯ

Надявах се да си поотпочина около година от моята просветна дейност, свързана с мнимия гроб на Апостола в софийската черквица „Св. Петка Самарджийска”. Но не би! От мен имало по-неуморни труженици.

Колегите от Блог.бг grigorsimov  (Григор Божилов от Трън) и nikikm (Николай Москов от Горна Оряховица) се изпотрепаха да цитират „трудовете” по темата за препогребването, написани от известния варненски океанолог проф. Димитър Пърличев (роден на 14 ян. 1933-а; повече за него виж в: www.io-bas.bg/downloads/Ocean_V4_22.pdf) и благосклонно публикувани от бургаския седмичник ДЕСАНТ в бр. 248 и бр. 249, съответно от 7 и 14 март 2014-а. Можете да ги намерите под заглавието Псевдонауката срещу истината в електронното издание на вестника на адреси:

www.desant.net/show-news/29681/

www.desant.net/show-news/29737/

В този мой първи постинг в отговор на новонадигналата се антинаучна вълна мислех да цитирам някои бисери от приписката на grigorsimov към една от препечатаните статии на гореспоменатия океанолог, но реших да ви пощадя от натрапчивите внушения, в които главни действащи лица са юдеите-сатанисти, Христос и Апостол Павел.

Искам да поясня също, че когато разглеждам двете статии на проф. Димитър Пърличев, ще цитирам не само какво е написал, но и ще коментирам доколко то има нещо общо с историческата наука и в частност с археологията.

Накрая ще се мотивирам защо не отговарям на професора там, където той е изложил своите 25 и повече „улики” срещу „псевдонауката”.

Вестник ДЕСАНТ публикува преди около една година няколко статии на скулптора АНХ, в които той шумно демонстрираше своето невежество в областта на археологията. Отговорът ми не видя бял свят. При това положение можех да се обърна към друг вестник или научно списание, но не го направих, защото много добре съзнавах, че е излишно пилеене на време и средства в борбата срещу наложилото се мнение на талантливия му баща – писателя Николай Хайтов. Отстояването на истината прехвърлих в Блог.бг, като предоставих на читателите архивните материали, но абсолютно никой не взе отношение по тях, въпреки съдържащата се в тях информация, която не подкрепяше позициите на писателя. Неговият авторитет и безспорно родолюбие бяха превзели сърцата на хората. А тези от тях, които се опитваха да мислят върху специфичния проблем, се движеха в коловоза на антикомунизма, старателно издълбан от НХ в годините след 10-и ноември 89-а. В този разкалян коловоз забоксува и талигата на океанолога проф. Д. Пърличев, когото с нескривано удоволствие ще се постарая да оборя в следващите няколко постинга. От сега заявявам, че няма да си позволя дори един процент от обидните квалификации, с които той е удостоил БАН, НАИМ, проф. Михайлов, ст. н. с. д-р Джингов, проф. Овчаров, мен и историка Бойко Киряков.




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. germantiger - ...
21.03.2014 14:00
Пожелавам ти енергия, упоритост и постоянна мотивация в борбата с идиотите, които желаят да савинаги прави, вечно велики, прачовешки и всесветовни.

Днес е "модно" да се не просто плюе, а храчи по човека с образование и поколенията срещу нас натрупали знание в немалко науки и човшеки дейности.

Мотивацията за това храчене и отричане, често е невежество, комплекс или желание за величие - всичко, което пречи на тези три жалки мотива се отхвърля и нарича - конспирация, антибългарско и "закостенял ортодокс".

Ще следя поредицата (ако я направиш, както си я замислил)!
цитирай
2. freeoldmen - Ще очаквам с интерес, дано някои хора най-накрая разберат,
21.03.2014 14:52
че не всяка глупост, изречена в Интернет, заслужава доверие...
цитирай
3. pvdaskalov - Драги Германски тигре,
21.03.2014 15:13
благодаря ти за рамото, с което ме подкрепяш в начинанието!
Но, повярвай, въпреки заглавието, с което започвам поредицата, никого не подценявам. Не мога да разбера защо народът около нас възприема мнението на авторитетите като религиозна догма. Почти всички сме учили логика и психология... Защо се оставяме да ни манипулират, а не се обърнем смело, очи в очи, към фактите. Аз нямам нито едно твърдение, което да не е подкрепено с напълно разбираем доказателствен материал. Ако изкажа мнение без доказателства, употребявам "може би", но с "може би" наука не се прави. "Може би" е само реактив, катализатор за продължаване търсенето на доказателства. При мен превес имат безспорните факти. Кажи ми, що за факт е политическата обстановка около и след 1956-а, когато имаме документирана всяка стъпка по време на разкопките. Как е възможно обвинителите на археолозите да се абсолютизират като най-честните българи, след като в своите "доказателства" си служат с нечувани мошеничества, при това доказуеми "черно на бяло", както се изразяваше писателя?!
Ще оборвам съчиненото от океанолога с наличния текстови, графичен и снимков архивен материал от 1956-а. И понеже предвидливо имам вече модерация, няма да допусна гавра с научната мисъл, ако разсъжденията на евентуалните опоненти не са върху археологическите архивни материали, а се базират на политическата обстановка.
Архимед от Сиракуза се е занимавал с наука в момента, когато е бил убит от римски войник. Мен не ме интересува в конкретния случай какви поразии направиха и продължават да правят тъй наречените комунисти-социалисти. Моето внимание е обзето от ФАК-ТИ-ТЕ, открити по време на разкопките...
Спирам. Има време да докажа съвсем точно позицията си, пренебрегвайки авторитетите и сквернодумните им последователи.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: pvdaskalov
Категория: История
Прочетен: 2102737
Постинги: 726
Коментари: 6890
Гласове: 13602
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031