Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2018 21:43 - "АД И ДЯВОЛ НЯМА! ТЕ СА ИЗМИСЛИЦА..."
Автор: pvdaskalov Категория: Туризъм   
Прочетен: 1183 Коментари: 8 Гласове:
20

Последна промяна: 11.01.2018 10:01


       image
                                  В очакване да си даде почивка и си поговорим.

ЕДНО ОТ МОИТЕ ПЪТЕШЕСТВИЯ

 

На млади години не толкова често ми доскучаваше от видимия Свят. Не съм канап, за да кажете, че с възрастта от безделие ме е налегнала скука. Но еднообразието на дните направо ме убива. Кога съмне, кога мръкне? Чудя се как красивата Венера не ѝ омръзна сутрин и вечер да се къпе в слънчевите лъчи, да се разсъблича и облича пред хорските очи ту като Зорнца, ту като Вечерница. С възрастта времето пришпорва дните, като че ли са мустанги в прерията. И тъй като съм la mesta, принадлежа на всички и на никого, позволявам си мислено да кръшна до оня свят и, като се срещна с този-онзи, да се върна в къщи. Все още имам интимни задължения, а там, горе, не е нито красиво, нито възможно да проявяваш жизнения си нагон. Там всичко е спокойно и чисто като челцето на бебе. Не, понякога то се мръщи.  Като гръдта на кърмеща майка, свежо като в девствена борова гора на Земята, с дискретно ухание на китка кокичета, в която си пъхнал нос.

Нека не ви звучи като самохвалство, но вратите там горе сами се отварят, щом приближа портата. Без пропуск, без скърцане, просто бавно и широко. И нали съм си зевзек и в студ, и в пек, попитах веднъж адаша колко пъти са я подновявали, не гние ли като е от дърво. Той си поглади брадата и рече:

„Не, Петре, тя е направена от балсови и орехови дъски. Виж как си подхождат цветовете им! И понеже са меки по природа, много са подходящи за дърворезба. Въобще не можеш да си представиш колко дърворезбари има при нас! Ти не можеш да ги видиш, докато не повикаш някого по име. Ефект, също като при вашите компютри. Тъй сме тук, дискретни. Затова цари мир и спокойствие. И тишина. Да чуваш нещо? Някой да крещи истерично, да кълне и проклина? За всички тук времето е спряло, макар да съществува невидима дейност. Всеки сам си избира възрастта, в която най-добре е изглеждал. Като се огледа в райските езера и потоци, да остане доволен, а не да се отвращава от себе си. И като го извика някой по име да си поприказват, да не се плашат взаимно. Преди време, помниш ли или те гази вече склерозата, че ти идва и извика Хеопс да поговорите.  Като мумия, увита в платнени ленти ли се яви, или като зрял и достолепен мъж, загорял от пустинното Слънце?”

„ Така беше. Благодаря ти, че ми позволи да се срещна с него… Но казваш, че тук цари тишина, а аз чувам птича песен.”

„Това е друго нещо! Ти какво искаш, да пуснем вашите уредби да ни надуват главите? Тук не е дискотека!”

„Не се сърди, Светѝ, но ти казваш, че всеки се занимава с любимите неща, които е вършил на Земята. Не чувам композиторите да творят, музикантите да се надсвирват. А меломаните? За тях навярно е изтезание без музиката.”

„Абе, човече Божи, не се безпокой за тях. Те си имат своите уговорки, както вие долу си имате афиши и концертни зали. Ще питаш ли още нещо, че трябва да впиша в тефтера около милион нови. Толкова са, докато си приказваме.”

„Разбрах. Но тъй и тъй всеки път си говорим за различни работи с тебе, адаш, сега е моментът да попитам какво правите с престъпниците, къде ги пращате?”

„Ад и дявол няма! Те са измислица. Душите на покварените хора, между които са и военнолюбците, се причистват още с прекрачването на прага на тази врата. Падат до нивото на двугодишни деца и никога не израстват умствено. Е, лигавят се някои от тях, но белите им са детски. Ние си имаме ангели, които поправят всичко счупено или повредено. Вие пък си имате роботи… Не знам как става всичко това, за което ме питаш, но съм свидетел на резултатите. Не забравяй, че аз съм само един апостол Господен, светец по призвание. Никой няма право да гадае за Божиите възможности или да се намесва в делата Му… Ще трябва да се върна в канцеларията.”

„Последен въпрос. Къде се побират всички „гости”? Каза, че докато си говорим, милиони са надошли. И откога съществува Раят?”

„Космосът е необозрим. Господ е един и празните пространства всъщност са райските градини. Откога съществува? От 20-30 милиарда години. Още най-малко толкова и ще се събере колкото една орехова черупка, както ти подсказа Таня Панагюрска. После отново световете ще се разлетят, Това е динамиката на Вселената, а Управителят ѝ - знаеш кой е. Я не се тревожи! И портиерите ще се сменят, но какво по-хубаво от това – тъкмо да си почина! Тръгвай и ти, Петре, върни се при семейството си и при твоите побъркани съблогъри, дето си губите времето, вместо да се разхождате по Божия свят и да се дивите на красотата му.”

Не попитах Свети Петър мога ли да разкажа всичко това, но той ме познава, знае, че шило в торба не стои. Следващият път ще нося табла или шах да си поиграем. Дано 2018-а е по-мирна и благодатна, та да не е толкова зает!

Момент само! Забравих да попитам Леонардо още ли рисува и дали ще ми разреши да изпрося от него един-два шеьовъра. С няколкото милиарда можех да нахраня веднъж поне гладните по света.

                                               Обещаната порта в коментар номер 6

image

 




Гласувай:
20


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. milady - сладкодумникоооо...ненадминат си,ПиЕр...целувки и за твоята Венера
09.01.2018 22:09
„Космосът е необозрим. Господ е един и празните пространства всъщност са райските градини. Откога съществува? От 20-30 милиарда години. Още най-малко толкова и ще се събере колкото една орехова черупка. После отново световете ще се разлетят, Това е динамиката на Вселената, а Управителят ѝ - знаеш кой е. Я не се тревожи! И портиерите ще се сменят, но какво по-хубаво от това – тъкмо да си почина! Тръгвай и ти, Петре, върни се при семейството си и при твоите побъркани съблогъри, дето си губите времето, вместо да се разхождате по Божия свят и да се дивите на красотата му.”
цитирай
2. pvdaskalov - * 1 *
09.01.2018 22:36
milady написа:
сладкодумникоооо...ненадминат си,ПиЕр...
целувки и за твоята Венера„Космосът е необозрим. Господ е един и празните пространства всъщност са райските градини. Откога съществува? От 20-30 милиарда години. Още най-малко толкова и ще се събере колкото една орехова черупка. После отново световете ще се разлетят, Това е динамиката на Вселената, а Управителят ѝ - знаеш кой е. Я не се тревожи! И портиерите ще се сменят, но какво по-хубаво от това – тъкмо да си почина! Тръгвай и ти, Петре, върни се при семейството си и при твоите побъркани съблогъри, дето си губите времето, вместо да се разхождате по Божия свят и да се дивите на красотата му.”


Щом са от теб, а ти си от Добрич, щом ги изпращаш от Берлин - приемам. Бил съм в Мюнхен, Бон и Кьолн само.
Благодаря. Юлия!
П и е р
ПС - И на оня свят, разбира се.
цитирай
3. xubavka - Събрал си целия Космос от това пътешествие в този пътепис!
10.01.2018 13:38
Интересна „cover version“ на „Божествена комедия“, приятелю! Закъснях с коментарите, защото не можах да огрея навсякъде, а и ти така хубаво описваш всичко, че ми причини размисъл – Коя врата е по-хубава? – Тази на Светията ни Петър, или твоята? От неговата може да стане иконостас, но твоята пък става за трезор... Това е различен вид изкуство, но все е продиктувано от Любов. Нищо, тъкмо да пази картините на Леонардо /Да Винчи, имам пред вид/, тези които ще ти подари, защото, ако се разчита само на тези на The Wolfs of Wall Street, в Судан все ще гладуват. Шегувам се! В същност, разрешено ми е да подсказвам, та да си знаеш за Космоса и шофирането, че си предупреден!
Поздрави!
Таня
цитирай
4. batogo - !!!:)))
10.01.2018 14:06
Майсторски си го издокарал това пътешествие, приятелю Пиер! А адашът ти е съвършено прав, че вместо да се радваме на изобилието и красотите, дарени ни от Бога, се чудим как да се замерваме по-успешно с кал едни-други и да си мътим водите...
Чест и почитания от мен и много здраве!
цитирай
5. bezistena - Божествено, за да спестя нисшата ...
10.01.2018 14:46
Божествено, за да спестя нисшата възходяща градация на прилагателните в квалификацията на поста!

И поздрави от Хеопс или по – точно от неговия Кръстник, за да знаеш Кой е:

ХЕОПС=ПОХ ЕС=Бох Еса –
Бог Исус, Господ Бог Отец Исус Демиургът, Който при последното си аватарно проявление пред Българите в Тракия преди 2000 години като Христос положи с Мария Магдалена, Която е новоепохалното аватарно проявление на Великата Богиня Майка Диана, началото на новоепохалната генерация на Божия феноменен жречески род Дуло с двамата им сина – близнаците Павел и Петър.
Петър или Свети Петър, с когото ти си се срещнал чрез транс – пространственото си импресийно есе наистина, а не само в поетичното си въображение.
Защото си от неговата генеалогия.

И още инфо по тази Божествена космогонна тема в блога ни.
цитирай
6. pvdaskalov - * 2 *
10.01.2018 16:31
xubavka написа:
Събрал си целия Космос от това пътешествие в този пътепис! Интересна „cover version“ на „Божествена комедия“, приятелю! Закъснях с коментарите, защото не можах да огрея навсякъде, а и ти така хубаво описваш всичко, че ми причини размисъл – Коя врата е по-хубава? – Тази на Светията ни Петър, или твоята? От неговата може да стане иконостас, но твоята пък става за трезор... Това е различен вид изкуство, но все е продиктувано от Любов. Нищо, тъкмо да пази картините на Леонардо /Да Винчи, имам пред вид/, тези които ще ти подари, защото, ако се разчита само на тези на The Wolfs of Wall Street, в Судан все ще гладуват. Шегувам се! В същност, разрешено ми е да подсказвам, та да си знаеш за Космоса и шофирането, че си предупреден!
Поздрави!
Таня

Драга Таня, тъй като направи комплимент на желязната порта в Калофер. готов съм не само картините на Леонардо да съхранявам, докато се продадат изгодно на някой световен музей в полза на гладуващите в Судан и България, но и да приютя безплатно някоя банка, да речем Пиреос или Райфайзен, та дано Калофер живне малко. Имаме си само ДСК, а банкоматът твърде често е повреден. Със СОТ съм, но ако ме назначите за портиер, ще имам средства да завърша и параклиса "Св. Петър и Павел". Тъй като портата се почувствала поласкана, изпрати ми есемес с молба и селфи да я кача горе в постинга. Но понеже си падам малко компютърен левак, ще опитам, без да гарантирам, че ще успея.
Благодаря за благодатния коментар, който развихри фантазията ми!
П и е р
цитирай
7. pvdaskalov - * 3 *
10.01.2018 16:39
batogo написа:
!!!:)))
Майсторски си го издокарал това пътешествие, приятелю Пиер! А адашът ти е съвършено прав, че вместо да се радваме на изобилието и красотите, дарени ни от Бога, се чудим как да се замерваме по-успешно с кал едни-други и да си мътим водите...
Чест и почитания от мен и много здраве!

Понеже, Оги, не всички блогъри ще одобрят думите на моя адаш, взех решение да го бия на табла или шах, макар че рискувам един ден да ме прати в деветата дупка на Рая. Накрая изказвам благодарност, че сериозен човек като теб коментира нещо, което ме държа няколко часа много весел вчера, докато го писах.
Поздрави!
П и е р
цитирай
8. pvdaskalov - * 4 *
10.01.2018 16:54
bezistena написа:
Божествено, за да спестя нисшата възходяща градация на прилагателните в квалификацията на поста!

И поздрави от Хеопс ...
..............
Петър или Свети Петър, с когото ти си се срещнал чрез транс – пространственото си импресийно есе наистина, а не само в поетичното си въображение.
Защото си от неговата генеалогия.
........


Да, Ваньо, ще има изчерпателна информация за резултатите от планираното ново посещение, но нека първо да докажа на съпругата ми, че пътешествията ми до Рая и обратно са безобидни, а по пътя не качвам автостопистки, че съм чист пред нея като момина, пардон, като ангелска сълза.
Извинявай, че не вземам отношение по твоята тема, но ако имаш въпроси към Хеопс или друг твой познат, ще ги извикам и ще ги питам от твое име. Дано схвана и запомня терминологията, за да съм ти полезен.
С уважение
П и е р
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: pvdaskalov
Категория: История
Прочетен: 2102777
Постинги: 726
Коментари: 6890
Гласове: 13602
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031