Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2017 11:01 - Как във фейсбук се възмутиха, дето в трамвай 20 в столицата циганин не си платил билет и заявил, че живее в турското робство, и накрая станал бой между него и ш
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 6436 Коментари: 6 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Колеги, току - що прочетох една знаменателна трагично - патриотична новина от фейсбук, която ме покърти - "Сами сме си виновни - ром без билет в трамвай: Аз съм турчин, нали сте учили история и знаете какво сме правили?". Случката се разиграла, според снимката (ха дано да не е реална, а само илюстративна, че е много свестен тоя трамвай, на доста места ходи) в трамвай 20, когато в него се качили четири броя роми (двама възрастни и две или три деца, това очевидецът не споменава много точно, в България това не се брои), па нямали билети, па не искали да плащат,  и изненадващо  развили тезата за османското присъствие в съкратен вариант, така, както го преподават в момента в училище (хихи, "нали знайш, говори де, говори"...))), и накрай след като шофьорът бил вече спрял човекът, изпуснал бип поне пет минути от курса, и побеснял, налетял да ги бие и гони от трамвая, пред очите на пътниците, които кротко си смилали "османското присъствие" и вината за това)). Колеги, колеги, а трябваше само да извикат полиция,за да глоби нередовните пътници -  за пътуване без билет, за оказване на съпротива при плащане на глобата, по 200 лв. на парче, вероятно за липса на лични карти,  това не знам колко си, за обида на шофьора, за нарушаване обществения ред в превозно средство от градския транспорт, за хулиганство в некакъв малък размер, за обида на държавата, за обида на някой от пътниците, ако иска и не го мързи да се включи в протокола...Така правят учените хора, колеги, каквито очевидно твърди и господинът нарушител, че сме). Необходимо е само да  затвори шофьорът вратите на трамвая, да пропусне пътниците навън, и да остави нещата на законовия им ред. Щото е ясно на всички, че господинът - нарушител  не е живял по време на османското присъствие, а простотията не е повод да счетем един човек за психично болен, за да мисли подобни глупости, нали, и да ги говори публично? Щото иначе излиза, ще ме прощавате, че на тоз шофьор требе да му се даде медал, като на единствения борец против османското робство, ще ме прощавате, пък такъв нема предвиден... То отдавна е свършило, и не е зле хората по автобусите да го понаучат...
Айде, един поздрав за всички, които се придвижваме с автобуси, и за техните шофьори!
ПП. Полиция, колеги, според както работи вече образователното министерство, по протокол и по системата от мерки, по мое мнени, би трябвало за извика първи контрольора, след това водача на средството, а междувременно, и пътниците, по всяко време, при възникване на кризисна ситуация в превозното средство, където по закон, боят е недопустим.






Гласувай:
2



1. born - На шофьора би следвало да се даде ...
11.04.2017 21:16
На шофьора би следвало да се даде най-високото държавно отличие /както предлагате/. А по отношение на изискванията за водачи на подобни ПС /превозни средства следва да се въведат и допълнителни неща като например : ръст над 190 см., тегло над 100 кг., владеене поне на едно бойно изкуство от вида бокс, ММА или джудо. Освен това водачите да имат видимо запасани на кръста: голямокалибрен пищов, бейзболна бухалка и няколко чифта белезници, както и "свински опашки". Всички тези атрибути, както и квалификациятаьбойната/ на водача да са на видни места на входните врати и около перфораторите. Тогава нещата ще си дойдат на местата.
цитирай
2. anonimen65 - i ne samo tova e neobhodimo za shofiorite
11.04.2017 23:37
triabva do tabelata po koia linia patuva da ima imenata na shofiorite i meditsinsko svidetelstvo,che sa psihichnozdravi .to inache normalnite sashto shte gi e strah da se cachat zakleshtvali sa me s vratite bez da me dochakat da slezna ili da se kacha
цитирай
3. tera - "Шофьорът" на трамвая все пак е ватман
12.04.2017 10:42
А това да се повика полиция, за да глобява роми без билет е някакъв абсурд, както и за законовия ред. Нито щяха да платят глоба, а и полицията изобщо не би се намесила в такова нещо да си губи времето.
Съветвам авторката да пробва нещо такова на живо, а не да раздава акъли по блоговете. Интересно как би реагирала на място, сигурно рамо до рамо с "шофьора" ще задържа ромите в трамвая, докато дойде полицията.
цитирай
4. eloiz - Борн
14.04.2017 11:53
няма нужда шофьорът да бъде 100 кг и 190 см., и да носи пищов, населението е много послушно, и позволява обикновено на някой човечец и по 60-80 кг. с по-голяма уста и по-просташки език и нагъл манталитет да го търкаля по автобуса, аз на това съм била свидетелка).
цитирай
5. eloiz - Тера,
14.04.2017 11:58
ами че това е предвидено в закона - аз лично бих звъннала веднага на 112, вече звънях, ами става)) и когато имам достъп до компютъра си, ще дойда да кажа какво е станало). Лошото е, че съм човек разсеян, като възникне някакъв такъв скандал, обикновено се шашардисвам, и докато се възмутя, тя колата, която почти ме прегазила на пешеходната пътека например, вече отпрашва напред с мръсна газ, та после само идвам да дудна тука. Не вярвам обаче всички да са така. Повечето хора в автобусите са хора със сметки, мислещи и много отговорни, за разлика от Елоиз). Елоиз няма деца, не ги подготвя за училище, не готви на мъж, е, има родители, но пък далеч, далеч няма проблемите на повечето хора в автобусите). Впрочем, кой знае.
Хихи, на мен ми харесва терминът "шофьор")).
цитирай
6. eloiz - Анонимен 65,
14.04.2017 12:01
медицинското свидетелство не би трябвало да бъде публично, защото все пак е лична информация за шофьора, съгласете се, вие на негово място не бихте искали то да е публично, нали? Медицинското му свидетелство, по принцип интересува неговия работодател, а дали правилниците за медицинските свидетелства се изпълняват, интересува съответния държавния контролен орган, ние не сме такъв орган, но пък можем да се поинтересуваме, кой е член на този орган, и да питаме - абе, еди кой си тип, шофьор (имената им ги има понякогаж на табелки, ако ги няма, са в простъпка, мисля), се държа с мен много просташки, нещо не му е наред, вие що не сте ги проверили тия от фирмата, и им позволявате да пускат тоя човек в автобус?!... Така се прави.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1651151
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031