Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01 18:48 - * ! ! ! *
Автор: pvdaskalov Категория: История   
Прочетен: 600 Коментари: 39 Гласове:
21

Последна промяна: 14.01 15:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ИСТИНСКАТА ЗИМА ОЩЕ НЕ Е ДОШЛА,

НО СЕ ПАЗЕТЕ ОТ ВИСУЛКИТЕ ПО ПОКРИВИТЕ


Драги колеги и приятели на Блог.бг, никога не съм предполагал, че мой труд ще замръзне още в началото на Зимата, макар да го бях написал с много топлина и в добро настроение. Само в това изречение изказвам моята лична преценка за ледената висулка, която тупна от покрива на тротоара и добре че само мене стресна, а не някой от вас. Просто се размекна леко и падна преди да дойде Пролетта в категория „Туризъм”, но остана в Блога ми с
невъзможност да се гласува за него и да се правят коментари, което бе хитроумно проверено с помощта на съблогър. Изчезнаха и разните там панделки, с които бях удостоен

 

http://pvdaskalov.blog.bg/turizam/2018/01/09/quot-ad-i-diavol-niama-te-sa-izmislica-quot.1587345   (09.01 21:43 - "АД И ДЯВОЛ НЯМА! ТЕ СА ИЗМИСЛИЦА...")

 

Изпратих И-мейл до зядо Боже със следното съдържание:

 

Peter Valev 

 

Jan 11 (2 days ago)

image

 

image

image

to office

image

 

 

Значителна част от постингите там, между които е и моят (09.01 21:43 - "АД И ДЯВОЛ НЯМА! ТЕ СА ИЗМИСЛИЦА..."от вчера са свалени. Моля, уважаемите дежурни служители на Инвестор.бг да ми кажат причините, за да не тълкувам случилото се за цензура. Аз съм лоялен потребител на вашия Блог не от вчера и това ми се случва за първи път. Специалист съм по култова архитектура и не намирам, че във фантастичния си разказ съм обидил някого.

С уважение инж. Петър Вълев (Пиер) с НИК PVDaskalov 

 

Получих следния интелигентно написан отговор, който предвидливо бях копирал, но оригинала не намирам вече в пощата си. Или е изтрит по някакъв начин, или аз не зная как да го открия, стар левак съм Липсват също данни в таблицата по-горе относно какво и до кого е адресирано писмото ми. Ето и любезният отговор:

 

Постът Ви http://pvdaskalov.blog.bg/turizam/2018/01/09/quot-ad-i-diavol-niama-te-sa-izmislica-quot.1587345, бе свален вчера от начална страница заради политиката на сайта. Във времето, когато сте пуснали своя пост и други Ваши съфорумци също са публикували материали, които за дадения момент са създали една обща атмосфера на меланхолия, тъга и безнадежност. А началната страница трябва да бъде разнообразна и интересна, подтикваща към любопитство и добротворство. В бъдеще би било полезно да преглеждате началната страница и да преценявате какъв материал би бил подходящ за момента на публикуване от Ваша страна. Трябва да сте сигурни че нямаме никакво лично отношение към отделни потребители на Блог.бг, и че се грижим майчински за интересите на всички. Моля да ни извините, ако понякога сме строги и несправедливи във Вашите очи. Поздрави! Екип на Блог.бг

 

Естествено, изпратих отговор по електронната поща със следното съдържание:

 

Получих съобщението на Екипа. И като човек дисциплиниран, с предостатъчно чувство за отговорност пред обществотo като цяло, а не само към пишещите в Блог.бг и неговите читатели, ще приема вашето решение и ще архивирам постинга си, макар че с ваше разрешение бихме могли да организираме дискусия, дали наситените с хумор фантастични творби водят до „една обща атмосфера на меланхолия, тъга и безнадежност”. Уверявам ви, че не изкуственият оптимизъм властва в литературата и изкуството на всички времена. Какъв оптимизъм има в стиховете на Ботев или в „Бай Ганю” на А. Константинов. Героят на Алеко ни прави за смях пред света. Какъв оптимизъм лъха от художествените творби след 12-и век? Комичните или трагичните опери преобладават. Какъв оптимизъм ще видите в „Дървото на Юда” (Кронин) или „Гневът на мравките” (Стайнбек). Да, повърхностното четене на „Дон Кихот” и „Швейк” може да ни разсмее, но такава ли е била целта на техните автори?

Искате да спрете инстинктивната меланхолия, но нима забравяте в какво време живеем? Да, при социализма можеха да се поръчват жизнерадосни песни и литературни творби, но нима това време не отмина? Колко от стихотворенията, публикувани в Блог.бг, предизвикват възторжено настроение? Колко от постингите с политическа насоченост, пак тук, са оптимистични за бъдещето на България? Ще спрат ли някога медиите да не ни заливат със съобщения за катастрофи и убийства? Или цените в магазините да спрат да растат? Или в Парламента ще спрат да се карат? Под санкционирания мой постинг няма коментар, авторът на който да не е разбрал хумористичното ми послание. Още в заглавието декларирам, че ад и дявол НЯМА, а в „задгробния живот” всеки може да остане творец! А когато казвам, че милиони са се наредили пред вратите на Рая, докато си водим сладкия разговор, нима не е истина в рамките на целия свят? А в един от коментарите се подхвърли, че в Судан има гладуващи. Нима искате да не се признава, че и в България имаме гладни – едни за коричка хляб, а други за още милиони? Нима не сте чули в последните новини, че Бил Гейтс призовава богатите да се освободят от излишното в името на гладуващите по света? Не бях го чул,  но предварително се пошегувах, че ще изпрося от Леонардо един-два шедьовъра със същата цел. Шкартира се моят постинг, а в това време се чистят стените от свастики и други простотии! Спирам.

Цял живот съм се занимавал с наука, литература и изкуство, уважавам религията, но не съм френски карикатурист да насаждам омраза срещу нея. Тъкмо обратно, с много топлина и обич се отнасям към божествените порядки, които нека съществуват поне във въображението ни…

И нека се разберем така. Ако не върнете постинга ми в някоя от категориите на Блог.бг, която намерите за подходяща, след 24 часа ще го архивирам. А ако ми отговорите на моите разяснения, ще бъда безкрайно благодарен, тъй като ще разбера какво точно създава у вас негативно отношение към него.

В чернова вече съм качил следващия си постинг за категория „История”. В него започвам с идеята, че НЕ би трябвало да се страхуваме от смъртта, а завършвам, че НЕ би трябвало да сме птици в клетка. В съществената му част разказвам за една действителна случка от моето детство, нелепа по характер. Ако не обърнете внимание на това ми съобщение, аз няма да я публикувам, тъй като се чувствам с подрязани криле. Но съм наясно със себе си, не мога да славословя съвремието, нито да въздишам от любов – минало ми е времето – или да възпявам тревичките и козичките.

Не тълкувайте моя отговор като ултиматум. Както казах вече, имам Сократовско отношение към закона, който, за съжаление, има понякога и неправилно тълкувание, а то не може да е друго, освен субективно.

Благодаря за предоставената ми възможност от Инвестор.бг да популяризирам моите спомени от и виждания за Света.

С уважение

Инж. Петър Вълев (Пиер) - PVDaskalov

 

И тъй като не последва конкретно обяснение, което навежда на мисълта за субективно мнение, а не за груба цензура, намерих за необходимо да оповестя случая и „разсекретя” кореспонденцията. Целта ми нека бъде ясна – не руша авторитета на дядо Боже, защото той ни е предоставил възможността да творим и публикуваме, а да станат неговите 10 заповеди в духа на демократичното право на слово.

 

Уважаеми колеги и приятели, ще одобрявам безпроблемно всички градивни коментари, които се отнасят с уважение към стопаните на Блог.бг и колегите си.
Гласувай:
21
01. troina - !!!?тва ..сериозно..отговор ли е? поздрав, че свали модерацията,Пиер
13.01 19:06
Постът Ви http://pvdaskalov.blog/turizam/2018/01/09/quot-ad-i-diavol-niama-te-sa-izmislica-quot.1587345, бе свален вчера от начална страница заради политиката на сайта. Във времето, когато сте пуснали своя пост и други Ваши съфорумци също са публикували материали, които за дадения момент са създали една обща атмосфера на меланхолия, тъга и безнадежност. А началната страница трябва да бъде разнообразна и интересна, подтикваща към любопитство и добротворство. В бъдеще би било полезно да преглеждате началната страница и да преценявате какъв материал би бил подходящ за момента на публикуване от Ваша страна
цитирай
2. troina - този сайт за..нищи не става, жалко..
13.01 19:09
80% от потребителите имат модерация
и са..анонимни..с претенции..
мъродераторите имат..цензура
а помпиерите ..права..
освен това, има хора с над 33 имена/апокрифни/
това не може да бъде..Държава,
/аз просто се..смея..
за друго не става..
но..така ще става, че и по-лошо..
писах днес на Гетьо, безплатни..ку ви, нема..
изумена съм..тотално..
цитирай
3. saankii - аз мога да пиша до утре, Петре, ноо
13.01 19:20
полза никаква..
ето едно:ЛС, нищо лично..

РАЗГОВОР С LEONLEONOVPOM2

Душата няма възраст,пол, раса,
успокой се малко
това е абсолютна..излагация..
сайта е публичен, безплатен,но не е
старчески дом, нито дет.градина..
многоо лъжи,много лицемери..
и многооо..наивен,прост народ..
затова вървим ..назад..
Велика Булгария,
заедно с великия престъпник ПуТкин
към светли Бъднини..
думи нямам, извини ме.
Юлия

цитирай
4. pvdaskalov - * 1 *
13.01 19:24
[quote=troina] !!!?тва ..сериозно..отговор ли е? поздрав, че свали модерацията,Пиер
.......................]
Научните ми възгледи винаги са се опирали на фактите. В науката те се тълкуват по различни начини, а за обосновката, ако е правдоподобна, се получават титли и звания.
И понеже не ламтя за такива, не коментирам и няма да отговарям на коментарите. Всеки има достъп, а който не спазва закона, не аз ще го санкционирам,
Аз съм благодарен за съществуването на Блог.бг, а ако не ми издържат нервите, ще се пенсионирам още веднъж,
Да знаеш, Юлия, какво удоволствие е да строиш вити стълби към Луната, ще ми завидиш...
Поздрави на Берлин и кавалера до теб. Откъде зная ли? Ми дама като теб в перфектна младост - сериозно го казвам - може ли да остане сама?
П и е р
цитирай
5. pvdaskalov - * 2 *
13.01 19:31
saankii написа:
аз мога да пиша до утре, Петре, ноо
полза никаква..
ето едно:ЛС, нищо лично..
...................
Юлия

Многоточията са от мен, за да се пести памет. Нали строим каписалиЪма? Капито?
П и е р


цитирай
6. milady - аз пиша с.... това са..въздишки..хихи
13.01 19:33
нищо, че съм млада,Петре
завиждам ти..
търсим си къща в Балкана
така, решихме с моите мъже у дома..
скоро, може да помагаш и за стълбите..
Бог с нас...
цитирай
7. cortana - 'И тъй като не последва конкретно обяснение...'
13.01 19:48
А как очаквате да последва?
При така точно, правдиво и интелигентно описаната от Вас картина по-горе, мислите ли, че имат не само очите, а и капацитета да Ви отговорят? Та Вие сте ги затапили отлично спрямо неописуемата глупост, която съдържа първият им отговор! И, ако изключим факта, че не само в правилата на сайта няма точка, която да ни задължава да четем 'първа' и съобразяваме публикациите си с нея, а дори и само това, че същото е безумно глупаво, то може да дадем един обикновен прост пример:
Да си представим, че блога е... ледена пързалка например. Посетителите поемат писани и неписани правила, които касаят здравето на околните и нормалните взаимоотношения и спазват тези правила. Стопаните на пързалката не би следвало да искат от тях (в случая нас) бели обувки, зелени чорапи, сини дънки, оранжева блузка, розови очила и руса коса, само защото така ще е цветно и весело. Още по-малко да определят кои посетители къде (в коя част) на пързалката да се пързалят. Безумно е!

Вие няма как да знаете Вашият постинг ще се котира ли за 'първа', че да е поне малко релевантно безумното им мнение, че трябва да се съобразявате с нея!
Значи: отивате в магазина за... сланина, защото искате да натриете скарата преди да хвърлите отгоре пържолите, но магазинерката Ви отказва обслужване, защото преди Вас още 5 човека купуват сланина и започва да Ви поучава колко е вредна за холестерола? Безумно е!

Не е ли субективизъм мнението на ЕДИН модератор кое какви чувства поражда и стойностно ли е или не? Заслужава ли да е на 'първа' или не?
Не е ли по-лесно и ПРАВИЛНО да се елиминира възможността за помпане (общ приятел им даде решението още преди години и се касае за няма и 20 мин. труд, посилен дори за Вас, Пиер) и нещата да следват естествения си и правилен ритъм?
Правилен, най-малкото защото алгоритъмът е безпристрастен (не, че и тогава не може да бъде манипулиран, но би било много по-трудно и глупаво, не ефикасно) и работи безпристрастно.
Което никога няма как да е факт за човек!
цитирай
8. cortana - Това беше най-дългият ми коментар в блог.бг. :)
13.01 19:51
Но ме напъна отвътре да го напиша, защото се удивлявам от глупостта и двуличието на стопанисващите сайта.
Както и от това, че те или ни имат за глупаци, или капчица дори не ни уважават.
Което е еднакво жалко и показва само абсолютното падение по отношение на професионалния им (подчертавам) морал.
цитирай
9. milady - ее, корти, и аз се уморих да бъда..сериозна..
13.01 20:04
съжалявам,но за онези..80% е прав „моят“ професор
попитай дедо си..борн/ адаша/ ха ха ха..
той Умник,от др.20%
цитирай
10. cortana - Извинете ме, Пиер, но ИСКАМ ДА ПОПИТАМ МОДЕРАТОРКИТЕ:
13.01 20:05
Когато например ето тази http://tsvetnihromozomi.blog.bg/drugi/2018/01/13/za-edin-kryst-i-nashe-udovolstvie.1588011 публикувана непосредствено след постинга на Пиер не просто безстойностна, а обидна с ненормалността си спрямо естествения двуполов модел в природата 'творба', бъде напомпена и се ококори на 'първа', това ще е нормално за евроГЕЙските ни ценности и ще се приеме за готино, уместно, лъхащо с оптимизъм и достойно за там, така ли?

Просто питам!
Защото, нали: Еднополовите ласки са 'разнообразни и интересни, подтикват към любопитство' и отдавайки им се, водят до 'добротворство'.

От което обаче трябва ли да направим следните съждения: След като от два постинга публикувани по едно и също време, гейския евентуално се 'чете' в пъти повече от нормалния, е ли или не е блог.бг гейски сайт или само модераторите са с такава нагласа, ако сметнат за уместно да го оставят там, хей така, за разнообразие?
За подкрепящ всичко друго, но не и 'разнообразието и интересността, подтикващи към любопитство и добротворство' няма да питам, след като е очевиден факт, че едни и същи муцуни се търпят перманентно напомпени постоянно на 'първа' и то при често демонстриране не само на безвкусица и нисък интелект, а и на нетолерантност и дори агресия.
цитирай
11. pvdaskalov - * 3 *
13.01 21:05
Извинявам се, че не мога да отговоря на зададените въпроси, скъпи мои, но аз и други работи вече на мога да правя... Хич не ми се смейте! Нека продължа мисълта си.
Моята половинка, леля ви Лида, ме попита преди броени часов: "Вместо да се тровиш с безсмислени каузи, пиши любовна поезия!" "Свърши се тя - отговорих - аз съм с амнезия." Но млади хора, предполагам, да не знаят, че не живеем при социализЪма, бива ли? Не подтиквам нито към някое религиозно учение, нито към страх от смъртта. От мен лъха цяла каруца оптимизъм!
П и е р
цитирай
12. vesever - Пиер, аз смятам, че в блога има доста ...
13.01 21:19
Пиер, аз смятам, че в блога има доста аномалии, които явно нямат оправия.
Затова и гледам да игнорирам такива проблеми, явно е безнадеждно.
И първа не я следя, защото често там качват някакви постинги, в които се карат, обиждат, и е много грозно - за какво да си товаря душата.
Мисля, че модераторите си затварят очите пред много от проблемите, но няма как да им повлияем, платформата е тяхна.

А леля Лидка е мой човек, много съм съгласна с нея и я подкрепям в предложението й :)
Да я поздравиш специално!
цитирай
13. vesever - Ето от мен едно разкошно танго, за ...
13.01 21:23
Ето от мен едно разкошно танго, за лека вечер!
https://www.youtube.com/watch?v=kdhTodxH7Gw
цитирай
14. milady - това ли свалиха? аз го харесах многоо!! рядко да харесам..нещо така. .
13.01 21:33
http://pvdaskalov.blog/turizam/2018/01/09/quot-ad-i-diavol-niama-te-sa-izmislica-quot.1587345 (09.01 21:43 - "АД И ДЯВОЛ НЯМА! ТЕ СА ИЗМИСЛИЦА...")

весеверке, ние не сме тук за да танцуваме
нито за да гледаме твоите албуми,
инак, нямаше да има Еволюция, малката ..
лека нощ на всички..
в спора е Истината!
/ ето, гледам има ефект..
те и на мен се смеят, и ме наричат лудка..
накрая,да не ми целуват ръцете,
ще видим..
Бог гледа отвисоко..
цитирай
15. xubavka - Просто питам!. . . Здравейте, Co...
13.01 22:29
Просто питам!...
Здравейте, Cortana, бих искала да Ви се представя като една от коментиращите рестриктирания постинг на инж. Вълев. Преди това искам да Ви разкажа с няколко думи, че предишния ден, преди публикуването на постинга, синът ми постъпи по спешност в болница и писах на Пиер, че цитирам "...днес "Дяволът" си нямаше работа и синът ми е приет спешно в болница.." на системи от грип. Мисля си, че като е съчинил онзи пътепис съвсем сериозно, е искал да ме успокои, защото знае, че го чета. Сега синът ми е добре, но от настоящия постинг разбирам, че има някакъв проблем. Не разбирам тази прекрасна творба с какво е предизвикала подобно действие. На мен творбата ми хареса и смятам, че е уникална.
Наблюдавам, че много блогъри-творци са напуснали блоговете си. Аз съм отскоро в blog, но забелязах, че известни творци имат право и спирайки да пишат, поради подобни неудобства, сякаш наказват най - ревностните си читатели. Съжалявам, но ако трябва да цитирам поне две имена, ще упомена пловдивският поет Иван Вълев, братовчед на инж. П.Вълев, и варненският поет и писател, от чието творчество аз лично се възхищавам Валери Станков. Смятате ли, че подобно техническо вмешателство би било етично да стане с предизвестие преди самото действие? Смятате ли, че всеки блогър има право да обясни мотивите си да напише творба, и че всеки е възприел творбата по същият начин както администраторите на съответния раздел? Аз също се моля за преразглеждане на това действие! Това е чудесна творба, жалко, че е санкционирана! Питам Ви, Вас и Жоро, тъй като технически сте запознати по-добре от мен с възможностите на този безплатен хостинг, а и не сте отскоро тук. Таня Чардакова
цитирай
16. pvdaskalov - * 4 *
14.01 00:28
Моята роля тук приключи с изнасянето на факти, но коментарът на Таня Чардакова ми направи силно впечатление. Да, Таня, дявол няма. Страдаме от гяволиите си. Дяволът ли е виновен за епидемиите, за мръсния въздух в пренаселените градове с тесни улици и в непроветриви котловини? Той ли е виновен за замърсяването в държави-индустриални гиганти като Китай, например, или за локални земетръси в резултат на ваденето на петрол и каменни въглища? Той ли ще е виновен, ако се появят нови болести затова, че през 2008-а (не помня точно) от дъното на Марианската падина ( минус 11022 метра) са изваден с батискаф около 2000 непознати на науката микроорганизми, а по корпусите на космическите совалки (?) се откриват зачатъци на живот, „уловени” в открития Космос?
Какво накара двамата поети от национално значение Ив. Вълев и В. Станков да се „преселят” във Фейсбук? Липсват ни, защото имаха хиляди почитатвли в Блог. Бг. Обедняваме, въпреки наплива от нови блогъри.
Недалече от Калофер си имаме х. Рай и Райското пръскало. Ето какво пише в Уикито за природата около тях: ”… независимо от това, че е посещаван от многобройни туристи, водопадът и местността са запазили непокътнатия си и чист облик.” По-нагоре в Калоферския балкан, за съжаление, загиват неподготвени туристи. Не дяволът е виновен, но и той има „честта” да се кръщават природни забележителности на негово име – Дявоският мост в община Ардино, Дяволското гърло край с. Триград впечатлява посетителя с явление, което рядко може да се види в пещерите у нас: подземен водопад. В тази пещера Триградската река пропада с оглушителен грохот в тъмната бездна, за да образува низ от малки спокойни езера и да потъне по незнаен път в гръдта на варовиковата скала. Навярно това е причината тази "дупка" да се асоциира с представите за подземното царство (царството на Хадес) и съответно легендите за Орфей и Евридика (Интернет информация – Пещерите в България)
Аз не съм туриет по много причини, но със силата на фантазията мога да пътешествам където си искам. И този род пътешествия не са описания на ужаси като „Междузвездни войни”, да речем. В „моя” Рай творческият дух се запазва, г-да, от които съм зависим!
Накрая ще цитирам едно стихотворение на талантлив наш поет (Маринчо, ако ти секвестират житцето, извинявай, брат!), което ми направи изключително впечатление:

Диалог с елитите

Запитах погребалните елити:
"Не може ли животът да засвети?
Да сме спокойни, волни и честити?"...
Но хор "Елитни паразити"
отвърна глухо: "Забравете!"...

"Не сте ли към народа съпричастни?
За бедни хора място направете!"...
И отговори хор "Злодеи властни":
"О, има място, роби клети -
в пръста... и горе, на небето!"...

Марин Тачков
12 януари 2018 г.
цитирай
17. dinkov - Динков
14.01 01:11
pvdaskalov - с висулките човек трябва да се съобразява доколкото може, но да знаеш след всяка зима идва пролет...
За blog. bg : - синът ми е компютърен специалист и навремето когато му казах, че искам и аз да чета и пиша във "фейса" ми отговори. - Татко, там не е за теб, ще ти направя профил в един интелигентен "саит", ще ти хареса. Дотук добре. Но това беше преди повече от пет години.
Винаги съм считал блог.бг за свободна територия където всеки може да си изкаже мнението, без никаква цензура. Но от както започна войната в Украйна имам чувството, че лека, полека на "сайта" му видяха сметката. Разни тролове, просташки постинги, обиди и един по един повечето които четях изчезнаха. А когато разбрах, че и цензурират, просто ми дойде в повече и спрях да пиша. Свободен човек съм и изпитвам алергия към началници и цензура. Единственият началник който съм търпял, ми е съпругата :), тя ме и цензурира :), предостатъчна ми е :). Все още се мотам в блога, заради останалите няколко приятели.
Всичко тече, всичко се променя, но след всяка нощ идва ден и след всяка зима, пролет, а от висулките просто се пази.
Към модераторите - С вашите простотии ще изгоните и малкото останали свестни. Жалко, "сайта" наистина беше хубав.
"Карай, да върви това е валс"
Поздрав за pvdaskalov, не за модераторите.
Ицко
цитирай
18. cortana - Питате ме, ще опитам да отговоря. :)
14.01 01:49
Първо: Сърдечни привети на градската на моя най-добър приятел. :)
xubavka написа:
...
Не разбирам тази прекрасна творба с какво е предизвикала подобно действие. На мен творбата ми хареса и смятам, че е уникална.
Ами явно не модераторките, защото те са просто едни служители, изпълняващи предписания, а тим-лидерите на 'Инвестор', са застинали при образованието си още, до детски песнички от рода https://youtube.com/watch?v=U1lC1WyPxL0 и не са стигнали до... 'Ад' на Данте например. За тях е достатъчно тук да има 'патета' и 'калинки'. Удивлява ме например хъса им, с който свалят или дори изтриват технически-образователните постинги.
Знаете ли градския Ви, че е изоставял профили заради БАНове понеже открехне за нещо технологично околните, и те ('Инвестор') го баннат или дори изтрият като профил?
Не е ли жалко да искат да не можете?

xubavka написа:
Наблюдавам, че много блогъри-творци са напуснали блоговете си. Аз съм отскоро в blog, но забелязах, че известни творци имат право и спирайки да пишат, поради подобни неудобства, сякаш наказват най - ревностните си читатели. Съжалявам, но ако трябва да цитирам поне две имена, ще упомена пловдивският поет Иван Вълев, братовчед на инж. П.Вълев, и варненският поет и писател, от чието творчество аз лично се възхищавам Валери Станков.
По принцип не си падам по поезията (а смея да кажа, че разбирам от тази 'материя), но да, жалко е когато творци като Станков напускат това място ИМЕННО ПОРАДИ ДВУЛИЧИЕТО НА СТОПАНИТЕ. Погледнете в момента на' първа':
http://min4o.blog.bg/lifestyle/2018/01/13/strina-gina-s-magazina.1587897
При нормалните сайтове, и автора, и коментиралите като поддръжка на подобни изяви, ги банват по IP и повече не ги допускат като потребители.
Ето така се прави нормална обстановка.
Дори публичните домове където са законни, са с контрол в/у здравето и чистотата.

'ИВНЕСТОР', ВИЕ ИСКАТЕ БОГ. БГ ДА Е БАРДАК?!!??

Защото свободията и дори погазването на законите не е демокрация и свобода на словото, а е деформация на психичното ВИ здраве и разбирания за света и бизнеса.
цитирай
19. cortana - А сега по по-конкретния Ваши въпроси.
14.01 01:59
При все, че вече дадох отговора си. :)
xubavka написа:
...
Смятате ли, че подобно техническо вмешателство би било етично да стане с предизвестие преди самото действие? Смятате ли, че всеки блогър има право да обясни мотивите си да напише творба, и че всеки е възприел творбата по същият начин както администраторите на съответния раздел?
...
Питам Ви, Вас и Жоро, тъй като технически сте запознати по-добре от мен с възможностите на този безплатен хостинг, а и не сте отскоро тук. Таня Чардакова
Аз не съм от чак толкова отдавна тук. :) Но пък съм отпреди сайта да стане собственост на настоящите и смея да твърдя, че именно оттогава започна падението му.
Виж с Жоро е различно. Но това е тема на друг разговор. :)
Динков е казал нещо показателно: Разбиращият от технологии негов син го е насочил насам. И тогава това е било релевантно, защото платформата е с уникални възможности, които дори не се познават от настоящите собственици. В това отношение, когато се видите с Жоро някой път, поискайте да Ви демонстрира и гарантирам, че ще Ви смае. :)

Същественото в момента в отговора ми е следното:
Блог.бг има правила и те не са лоши, при все, че са поостарели и непълни. Но дори и в това отношение, настоящите стопани преди време показаха колко са смешни и жалки: Те НЕ МОГАТ дори правилата си да актуализират там, където му е мястото, а писаха някакви жалки постинги с... нулев смисъл и съдържание. Ама буквално нулев.
Ето, зачетете ги и кажете какво ново и умно казаха тогава:
http://blog blog.bg
Няколко постинга. Смешни и жалки. НЕПРОФЕСИОНАЛНИ! С купища правописни грешки дори.
Но да оставим това (техническия непрофесионализъм и ниската езикова култура) настрана.
Кои от правилата се спазват от стопаните?
Кои?
Тези, заради 'спазването' на които Станков например, се отврати от това място и го напусна, но пък куп доста по-бездарни поети се ширят все едно без тях света ще се свърши, помпейки постингите си и демонстрирайки поведение, неприсъщо за поетична душевност (изявите на Копукова например: залива с пълна простотия всеки, който не 'и се слага с хвалебствия) ??!

blog.bg ви дава сцената. blog.bg ви дава публиката. blog.bg ви дава и микрофона.
Вие сте на ход!

Четем най-долу тук http://blog.bg/about.php

Пиер, хората Ви дават микрофона.
Вие защо си го губите?
Я го стискайте по-здраво, научете тази песничка например https://youtube.com/watch?v=pQLADY6qYK8 и крачете по сцената бЛогоугодно.
Ако не можете, сейте пълни глупости и простотии като едно 50% от останалите ШЕПА РЕАЛНИ блогъри тук и по-висока ще е котировката Ви. Гарантира го блог.бг.

А, да, може да правите и друго: Да насъздадете куп профили от вида 'помпиербезжартиер', 'помпадуркасяловахурка' и т.н. и пишейки високо интелигентни коментари от вида 'искам блеки да ме пляка, щото днес обърнах си и двата крака', да показвате технологичната немощ на домакините ни да се справят с подобни явления.

Ето това е отговора ми, Г-жо Чардакова.
Съжалявам, но така стоят нещата.
цитирай
20. deadocean - В тази връзкапостингите ми &q...
14.01 09:17
В тази връзка
постингите ми "Нетните галфонки" и. "Презрете помпащия идиот" са били изтрити, макар да не визират никого.
Постингът Нетните галфони на Уондър обаче си стои.Екипът на блог.бг би ли изтрил и него, за да е безпристрастен?
цитирай
21. deadocean - Най хубавото, което се случи, е че чучелото вече не замърсява сайта.Тая, дето го има за божествен,би могла да го последва.
14.01 09:21
xubavka написа:
Просто питам!...
Здравейте, Cortana, бих искала да Ви се представя като една от коментиращите рестриктирания постинг на инж. Вълев. Преди това искам да Ви разкажа с няколко думи, че предишния ден, преди публикуването на постинга, синът ми постъпи по спешност в болница и писах на Пиер, че цитирам "...днес "Дяволът" си нямаше работа и синът ми е приет спешно в болница.." на системи от грип. Мисля си, че като е съчинил онзи пътепис съвсем сериозно, е искал да ме успокои, защото знае, че го чета. Сега синът ми е добре, но от настоящия постинг разбирам, че има някакъв проблем. Не разбирам тази прекрасна творба с какво е предизвикала подобно действие. На мен творбата ми хареса и смятам, че е уникална.
Наблюдавам, че много блогъри-творци са напуснали блоговете си. Аз съм отскоро в blog, но забелязах, че известни творци имат право и спирайки да пишат, поради подобни неудобства, сякаш наказват най - ревностните си читатели. Съжалявам, но ако трябва да цитирам поне две имена, ще упомена пловдивският поет Иван Вълев, братовчед на инж. П.Вълев, и варненският поет и писател, от чието творчество аз лично се възхищавам Валери Станков. Смятате ли, че подобно техническо вмешателство би било етично да стане с предизвестие преди самото действие? Смятате ли, че всеки блогър има право да обясни мотивите си да напише творба, и че всеки е възприел творбата по същият начин както администраторите на съответния раздел? Аз също се моля за преразглеждане на това действие! Това е чудесна творба, жалко, че е санкционирана! Питам Ви, Вас и Жоро, тъй като технически сте запознати по-добре от мен с възможностите на този безплатен хостинг, а и не сте отскоро тук. Таня Чардакова

цитирай
22. getmans1 - Здравей П и е р, явно сме на една вълна ...
14.01 09:21
... сега много бързам и за сега ще ти предложа само един коментар от моите:

„ 14. getmans1 - Дааа! Не е мол, но такива като тебЯ го направихте детска градина „Моля другарко модераторке тоз така, пък онзи онака“ .....
08:51
... И „шат на патката главата“ а после радост до небесата за дребните ви доноснически душички.

Намерил се кой да ме съди.
rustam написа:
Какви са тези глупави въпроси: "има ли право това, имам ли право онова?"
Когато се регистрираш в тази платформа, натискаш копчето, че си съгласен с Общите правила. Там всичко е написано. Но ти, както и повечето тъпчовци, подписвате ей така, на харабия. после питате!!!
Никой в блог бг не ти е длъжен. това е частно предприятие, чиято крайна цел е печалба. Като не ти отърва, айде мъна! нали като влезеш в някой скъп магазин в МОЛа, не питаш собствениците защо им са такива цените? Нали? Тук е същото.

Не ти харесва? ОК. Ами това не е държавна или обществена институция. Като не ти отърва, изчезни. Никой не те е калесвал.

цитирай
Редактирай | Изтрий “
цитирай
23. deadocean - Огромна аномалия е и това, че всекидневно някой помпи кича на колежката,
14.01 09:35
vesever написа:
Пиер, аз смятам, че в блога има доста аномалии, които явно нямат оправия.
Затова и гледам да игнорирам такива проблеми, явно е безнадеждно.
И първа не я следя, защото често там качват някакви постинги, в които се карат, обиждат, и е много грозно - за какво да си товаря душата.
Мисля, че модераторите си затварят очите пред много от проблемите, но няма как да им повлияем, платформата е тяхна.

А леля Лидка е мой човек, много съм съгласна с нея и я подкрепям в предложението й :)
Да я поздравиш специално!


която явно смята, че е жизнено важно за всички да се любуваме на фотките й.
Очевидно да се гледа в блога й е станало фикс идея.
цитирай
24. deadocean - Корти, графоманията е еднакво п...
14.01 09:47
Корти, графоманията е еднакво противна, все едно дали е при Копукова или Станков.
И двамата са еднакво отблъскващи.
цитирай
25. syrmaepon - Оправданието наистина е тъпо,
14.01 10:04
но опитът ти е интересен - да ги накараш да мислят оправдание. Истината е, че модераторите си запазиха правото да решават какъв пост да стои на първа, след дълги опити на блогърите да манипулират системата. И в едното и в другото няма смисъл. Просто не чета "първа". Можеш да бъдеш напълно спокоен, щом си влязъл в класациите на хората, които коментират в твоя блог. Друго не ти трябва.
цитирай
26. deorea2 - Ето кой я помпи, както и още много, да помпи се чувства велик
14.01 10:06
deadocean написа:
vesever написа:
Пиер, аз смятам, че в блога има доста аномалии, които явно нямат оправия.
Затова и гледам да игнорирам такива проблеми, явно е безнадеждно.
И първа не я следя, защото често там качват някакви постинги, в които се карат, обиждат, и е много грозно - за какво да си товаря душата.
Мисля, че модераторите си затварят очите пред много от проблемите, но няма как да им повлияем, платформата е тяхна.

А леля Лидка е мой човек, много съм съгласна с нея и я подкрепям в предложението й :)
Да я поздравиш специално!


която явно смята, че е жизнено важно за всички да се любуваме на фотките й.
Очевидно да се гледа в блога й е станало фикс идея.7. blackpredator - бива
02.09 23:07
ама мойте чушки не се вместват в троен чушкопек
добре, че комшията грънчар има пещ ;)))

имам чувството, че анонимният е един дебел от сточна гара :))

Трутке, ще я надупя до Икономиста, щото жената прави нещо
за разлика от тебе, безполезна твар...


цитирай
27. balebalev - Графоман
14.01 12:12
реве за внимание. Мъка.
цитирай
28. pvdaskalov - * 5 *
14.01 12:46
анонимен написа:
Пиер, дарлинг, някой яко те е натрузил.
Съобщението ти не е писано от блог.бг, а от някой откачалник, който сега си прави шоу с теб.
Ако беше истинското блог.бг, писмото му нямаше да изчезне.


Да, наистина изчезна, но вятър го отвя и И-мейла-отговор, който изнесох тук като факт. В криминалистиката се нарича, може би, "заличаване на следи". Това не ме интересува, защото съвестта ми е чиста. Нямам намерение да режа клона, на който седя. Но на него, вероятно, сме хиляди. Той рано или късно ще се счупи, ако не го изтръскаме от всичко посредствено и неетично, както вятърът брули загнилите плодове.
Не искам да влизам в излишен спор с авторите на коментари, които не се придържат към темата на постинга. Целта ми не е да бъда защитен лично аз, а да се промени системата към добро. Тогава и собствениците й ще печелят повече. Тъй мисля - не налагам мнението си, защото в логиката не съм лаик.
Питам се, кой разумен търговец ще приеме некачествена стока в магазина си. И в крайна сметка, този който я предлага за изкупуване на едро, не е ли мошеник.
Стана дума и за словоохотливостта, наречена графомания. Никога няма да забравя думите на Хемингуей (Не мога да ги цитирам съвсем точно, защото книгата, заедно с всички останали, не ми е подръка.). Отправени са към млад писател по време на риболов. "Когато пишеш, пиши, колкото може повече! Когато започнеш да редактираш написаното, съкращавай, колкото може повече!" Затова народът ни има поучителни приказки, които са толкова дълги, че можеш и да заспиш, докато ти ги разказват. Но е сътворил и сентенции, мъдрости, които с две думи казват същественото. Това са пословиците и поговорките.
Имаме любими автори и когато влезем в книжарница, обикновено търсим тях. Но не бълваме змии и гущери срещу книги, които не ни интересуват. Тъй би трябвало да бъде и при нас в Блога. Аз си имам своите предпочитания и след прочита им ми става леко на душата. Боже мой, колко от нас са теоретично подготвени, за да съдим сурово този или онзи?
Аз лично съм против коментарите, екопалците и тези, от които капе кръв. Това е загубено време - да съчиняваш коментар и да подтикваш за отговор. Да, има и високостойностни коментари, които често пъти са по-интересни и по-полезни от постинга по-горе. Това означава, че моето мнение не е добре обмислено. Остава нашата лична дисциплина да коментираме, ако сме компетентни, ако можем да бъдем полезни за автора на постинга и четящите го, а не да го превръщаме в плювалник.
Абсолютно сигурен съм, че повечето от нас могат да бъдат добри познати или дори приятели, ако се познаваме лично, а не да се чувстваме бронирани, щом се крием във виртуалното пространство. Нашето безотговорно, фриволно поведение в настоящия момент не води ли и следващото поколение към бездната на неразбирателството и раздора. Моля ви, не имитирайте Парламента. Тук няма баница, за която да се караме.
Затова, почти инстинктивно, описах Рая като място тихо и само ако извикаш някого да си поговорите, той ще се появи. Между нас има прекрасни хора, готови да ти помогнат, обърнеш ли се към тях с накаква обоснована молба. Печалбата си е печалба, но собственикът трябва да предостави чист въздух за своите клиенти, а не спарен, който да те върне още от вратата.. Въобще не познавате човека, който е направил забележка, че тук не се диша, но сте склонни да му покажете изхода – да се маха, щом не може да търпи.
Извинете за многословието, но не зная какво да съкратя заради кефа на някои потребители на Блог.бг.

цитирай
29. xubavka - Благодаря Ви, Cortana!
14.01 12:55
Вашето пояснение ми беше необходимо, и достатъчно!
Желая Ви успехи на всички! Бъдете здрави!
Таня
цитирай
30. pvdaskalov - * 6 *
14.01 13:26
Ако целта на Блог.бг е да се веселим, постигаме го и без груби нападки и квалификации.
П и е р
цитирай
31. pvdaskalov - * 7 *
14.01 14:54
Тъй като страхливците излизат анонимно, а след време коментарите им се самоизтриват, както и този на пазарджишки учител Калашников, съхраних ги като доказателство, че битки не се печелят по този начин. Така ще мога да ги възстановя, когато аз реша. Не ме винете за това. Блогът ми бе отворен за сериозни мнения по темата, но опцията да изтрия стърготините остана, Е, възползвах се от даденото ми право.


цитирай
32. pvdaskalov - * 8 *
14.01 15:49

32. анонимен - Руси го е казал точно, а Корти говори ...
15:15
Руси го е казал точно, а Корти говори глупости. :_)
цитирай
Изтрий
33. анонимен - А модовете трябва и този пост да с...
15:16
А модовете трябва и този пост да свалят. :_)

От анонимните "двама", впрочем зная кой е, нищо не става.
Затварям блуждаенето по тази ВАЖНА тема, ПОВДИГНАТА НЕСЛУЧАЙНО В ПОСТИНГА.
Благодаря на участвалите. Смислени коментари ще одобрявам безпроблемно!
П и е р
цитирай
33. hulite - ето какви неграмотници има, като стана дума за неграмотност на първа
14.01 16:11
10:51 - Кирпича на предрасъдъците
цитирай
34. cortana - 32. pvdaskalov
14.01 16:54
Корти не говори глупости, а факти, които мисля, че най-малкото логиката ги подкрепя, освен, че повечето са очевидни. :)
А кой е Руси нямам ни най-малка представа, нито с какво ме е опонирал, за да взема отношение. :)

ПП: Снощи забравих да 'опонирам' Пиер за едно единствено нещо, а днес вече са две. :)
1во: Пиер, блог.бг НЯМА дори един ИЗРИЧЕН модератор, а нейде ли всяка категория да има такъв. Модераторът на смяна типично е един за всички сателитни сайтчета на медията. Нека някой го отрече. :)
2ро: Пиер, реалните блогърстващи в момента хора тук са не повече от 350-400. И дума не може да става за хиляди както сте писали в коментар. Нека също някой го отрече. :)

Весело, нали? С китайзацията на 'първа'.
цитирай
35. pvdaskalov - * 9 *
14.01 18:35
hulite написа:
10:51 ето какви неграмотници има, като стана дума за неграмотност на първа
- Кирпича на предрасъдъците


За съжаление, драги Ваньо, прав си с възмущението ти. По-страшно е, мисля, когато и логиката в написаното е слаба в някои от публикациите.
П и е р
цитирай
36. starforlife - Добра вечер!
14.01 19:05
Първо един далеечен поздрав за Домакина:
https://youtube.com/watch?v=CKZo5oZQono

А по постинга няма какво да кажа, просто защото Корти е казала всичко крайно изчерпателно и абсолютно всяка една нейна дума като становище и твърдение е вярна!
Браво, Миличка!
Естествено не насилвам никого да е съгласен с мнението ми, но мисля, че всеки тук знае, че особено по отношение на технологиите, няма начин да не съм прав.

Петре, ще ме извиниш, но ще се обърна към Корти:
Бюти, сигурен съм, че ще откриеш къде rustam написа:
Какви са тези глупави въпроси: "има ли право това, имам ли право онова?"
Когато се регистрираш в тази платформа, натискаш копчето, че си съгласен с Общите правила. Там всичко е написано. Но ти, както и повечето тъпчовци, подписвате ей така, на харабия. после питате!!!
Никой в блог бг не ти е длъжен. това е частно предприятие, чиято крайна цел е печалба. Като не ти отърва, айде мъна! нали като влезеш в някой скъп магазин в МОЛа, не питаш собствениците защо им са такива цените? Нали? Тук е същото.
Не ти харесва? ОК. Ами това не е държавна или обществена институция. Като не ти отърва, изчезни. Никой не те е калесвал.

Както съм и сигурен, че както по-горе, отлично ще се справиш и с това да покажеш, че Рустам не е прав в едно 80-90%.
Ще намина след някой ден да се убедя, че не греша.

Модераторките ли?
Поне една от тях ми направи много добро впечатление преди години, когато с Домакина посетихме офиса на "Инвестор". Всъщност Петър остана в колата, но това е без значение. Същественото е, че тези момичета са както е казала Корти служители, изпълняващи нечии предписания. Така, че те не са виновни за нищо и за тях е този мой поздрав:
https://youtube.com/watch?v=jLGwSJkw2Cw

Виж за шефовете им, е друг:
https://youtube.com/watch?v=zkbjvacoh5U


Забавлявайте се и не го мислете блог.бг.
Всичко ще си дойде на мястото.
цитирай
37. pvdaskalov - * 10 *
14.01 19:27
cortana написа:
Корти не говори глупости, а факти, които мисля, че най-малкото логиката ги подкрепя, освен, че повечето са очевидни. :)
А кой е Руси нямам ни най-малка представа, нито с какво ме е опонирал, за да взема отношение. :)

ПП: Снощи забравих да 'опонирам' Пиер за едно единствено нещо, а днес вече са две. :)
1во: Пиер, блог.бг НЯМА дори един ИЗРИЧЕН модератор, а нейде ли всяка категория да има такъв. Модераторът на смяна типично е един за всички сателитни сайтчета на медията. Нека някой го отрече. :)
2ро: Пиер, реалните блогърстващи в момента хора тук са не повече от 350-400. И дума не може да става за хиляди както сте писали в коментар. Нека също някой го отрече. :)

Весело, нали? С китайзацията на 'първа'.


Драги Кортана, отговарям директно:
1. Преписките са с различни служители на Блог.бг и вероятно съм направил грешно заключение. Едва ли е важна моята грешка. По-важно е, че курсорът показва ръчичка, което за мен означава, че отговорите не са анонимни. Още повече, че те започнаха по И-мейла, а ми се отговори на лични.
Здравейте г-н Вълев,
Разговор с: blogbg
Започнат: 11.01 16:07 Посл. съобщ: 12.01 11:11 Нови: 0 Общо: 2

Здравейте г-н Рашев,
Разговор с: blogbg
Започнат: 13.01 16:10 Посл. съобщ: 13.01 17:12 Нови: 0 Общо: 4

2. Избралите ме в "любими" са точно 105 души. Не мога да повярвам. че 10 процента от всички блогъри ме "харесват". Оттам вадя ново грешно заключение, но и то е простимо.

Най-важното е, че не съм променил нито една буква от получените лични съобщения от реалния Блог.бг, а не от хакер, целящ да си прави гаргара с мен.
Готов съм след утрешния ден, че съм зает, т.е. от 16 ян. нататък, да взема лаптопчето под мишница и да проверите изнесените факти по-горе в публикацията.
Обаче, не зная кой ще черпи едно кафенце за победата, Инвестор или аз, дето ми нагърчихте мозъка и сега съм по-умен - да не се занимавам с кауза пердута.
Ако моето айкю беше посредствено, ти, драги ми Кортана, нямаше да ме познаваш - с тебе не мога да се меря.
П и е р
цитирай
38. cortana - 36. pvdaskalov
14.01 20:05
Пиер, днес се усъмних в това, в което сега съм сигурна, защото го повтаряте.
ВИЕ МЕ МИСЛТЕ ЗА ЖОРО, А ТОВА МЕ КАРА ДА СЕ СМЕЯ.

Но, ОК, правила съм го веднъж с обща ваша позната, ще го направя и с Вас. След 16ти както казвате, ще почерпя аз кафето. Лаптопът Ви не ми трябва за убеждение, защото тук един единствен човек е в състояние да направи това, което прочетох, че г-жа Юлия Ви предупреждава, но съм абсолютно сигурна, че той не би го направил.
Всъщност, носете си тогава лаптопа, но ще се случи точно обратното: Вие ще прочетете цялата моя кореспонденция и то НЕ на лични, и Вие на мен ще бъдете 'свидетел', че Корти е направила за блог.бг в пъти повече от който и да е тук. Освен един. :)

И последно, Пиер: НЕ БЪДЕТЕ НАИВЕН И ПОСРЕДСТВЕН!
В цитираните 105 присъства ли... 'Ловъра' както го нарекоха глупаците?
А Вишничка?
Ябълчица?
Тили?
Никодима?
Чайотглухарче?

Да продължавам ли?

Схващате, вярвам.
Десетки от тези Ваши 105 избрали Ви като харесван автор, вече не са в блог.бг или са сменили НИКовете си, но това НЕ ПРАВИ РЕАЛЕН БРОЙ ПОТРЕБИТЕЛИ.
Ако Жоро успее да бъде с нас на кафе, ще Ви покаже точното място, където в реално време се вижда статистиката за блог.бг.
Тогава ще разберете, че цитираното в 13ти и 14ти коментар тук:
http://musicgirl81.blog.bg/muzika/2016/07/19/reshenie-kak-da-niama-smisyl-da-vi-pompiat-postingite-i-te-n.1465652
е чистата истина. Свеждана от Интернет услуга, която това прави: води статистиката на хиляди сайтове.
Тази, на която аз се доверявам, защото почива на статистически данни на трета, независима страна, а не на изкривени предположения.
цитирай
39. pvdaskalov - * 11 *
14.01 21:43
starforlife написа:
Добра вечер!
Първо един далеечен поздрав за Домакина:
https://youtube/watch?v=CKZo5oZQono

А по постинга няма какво да кажа, просто защото Корти е казала всичко крайно изчерпателно и абсолютно всяка една нейна дума като становище и твърдение е вярна!
Браво, Миличка!
Естествено не насилвам никого да е съгласен с мнението ми, но мисля, че всеки тук знае, че особено по отношение на технологиите, няма начин да не съм прав.

Петре, ще ме извиниш, но ще се обърна към Корти:
Бюти, сигурен съм, че ще откриеш къде rustam написа:
Какви са тези глупави въпроси: "има ли право това, имам ли право онова?"
Когато се регистрираш в тази платформа, натискаш копчето, че си съгласен с Общите правила. Там всичко е написано. Но ти, както и повечето тъпчовци, подписвате ей така, на харабия. после питате!!!
Никой в блог бг не ти е длъжен. това е частно предприятие, чиято крайна цел е печалба. Като не ти отърва, айде мъна! нали като влезеш в някой скъп магазин в МОЛа, не питаш собствениците защо им са такива цените? Нали? Тук е същото.
Не ти харесва? ОК. Ами това не е държавна или обществена институция. Като не ти отърва, изчезни. Никой не те е калесвал.

Както съм и сигурен, че както по-горе, отлично ще се справиш и с това да покажеш, че Рустам не е прав в едно 80-90%.
Ще намина след някой ден да се убедя, че не греша.

Модераторките ли?
Поне една от тях ми направи много добро впечатление преди години, когато с Домакина посетихме офиса на "Инвестор". Всъщност Петър остана в колата, но това е без значение. Същественото е, че тези момичета са както е казала Корти служители, изпълняващи нечии предписания. Така, че те не са виновни за нищо и за тях е този мой поздрав:
https://youtube/watch?v=jLGwSJkw2Cw

Виж за шефовете им, е друг:
https://youtube/watch?v=zkbjvacoh5U


Забавлявайте се и не го мислете блог.бг.
Всичко ще си дойде на мястото.


Абе, Жоро, защо не ме предупреди, че Корти е от ж.р.? Насмалко щях да започна да я ухажвам в разрез с Конвенцията за защита на жената, защото тя беше много мила с мен и наистина всичко ми обясни. Сега се чувствам по-лежерно.
Всички музикални поздрави ще прослушаме с леля ти Лида, след като ти отговоря своевременно.
Не разбирам защо занимаваш Корти с Рустамоглу. Не се ли опасяваш, че ще ти я отнеме? Голяма и непоправима драка е. Навремето го сиктирдосах от Блога си, но той пак се завира неканен и неконструктивен дори по сериозни теми, които не заслужават лични заяждания и квалификации кой какъв е.
Споменаваш едновремешната кола. Тя щеше да ни убие, та я смених със същата марка, комби в космическо синьо. Не се хваля, а да ни познаеш, ако си уредим среща за по кафенце.
Аз веднъж ходих сам там, на аерогарата, че си бях забравил паролата. Прав си. Там има красиви млади дами, а сега навярно ще да са още по-красиви. На нас, старците, ни се струва, че се раждат все по-красиви българки, а това ми издува гърдите от гордост. Представи си дългокраката говорителка по Битиви за времето и ще разбереш, че съм прав.
Вече се забавляваме, щом така нареждате.
Поздрави!
П и е р
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pvdaskalov
Категория: История
Прочетен: 1470186
Постинги: 662
Коментари: 6180
Гласове: 9789
Календар
«  Януари, 2018  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031