Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2017 18:23 - НЕ И "АНАТЕМА!" НА ТАЗИ ТЕМА
Автор: pvdaskalov Категория: История   
Прочетен: 857 Коментари: 4 Гласове:
19

Последна промяна: 27.11.2017 07:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
               ЗАБРАНЕНО ЛИ Е ДА СЕ РАЗСЪЖДАВА

ВЪРХУ БОЖИИ ДЕЛА?

„Бих искал да знам мислите на Бог; останалото са подробности.“

АЛБЕРТ АЙНЩАЙН


Вечен ли е Господ? Άко е така, защо Вселената е едва на петнайстина милиарда земни кръговрата?

Искам Господ да е мой роднина, дамите тогаз ще рина с крина. Ѝ ако ми скръцне със зъби и каже: „Нѐ прелюбодействай!”, ще отвърна, както подобава: „Дядо, виж планети без човеци колко много има. Ти нима не разрешаваш да ги пренаселим?” Знам, че той с усмивка ще си дръпне белия мустак и ще ми каже: „Ех, че си юнак!”

Господ-бог – кълбо от жизнена енергия – на сън ми се присъни. Нямаше си асистенти, още каза ми, че не обичал комплименти. Въпреки това опитах се да му припомня стара наша поговорка: „На вълка вратът му е дебел, защото сам си върши работата”. Исках също да допълня, че за своите дела дори не чака той отплата. Скромно Господ ми намигна и призна, че всичко прави от любов. Затова ни грам умора не усеща. Понастоящем бил зает – укротявал някаква звезда гореща, че поглъщала по пътя де що срещне. „Аз готов съм да помагам” – смело се изребчих, но го казах мноого тихо.

Боже, Боже, дядо мой, когато си край мене, въобще от неприятностите не ми дреме. Но когато укротяваш някоя звезда в безкрая, не мисли без теб че мога да изтрая. И прощавай за нелепите ми разсъждения. Такъв си ме създал – да си задавам разни там въпроси и да се напъвам отговора сам да им намеря. Твърде често е лъжовен или просто е химера. „Браво чедо, тъй те искам! Прекалено съм зает да ви напътствам в всяка нова крачка. Времето ще ви направи богоравни и едва тогава ще си взема асистенти от човешкия ви род.”

„С кого на сън си бъбриш?!” – сепна ме гласът на моята бамбина. „С Бог и теб сме трима. Успокой се. С него надприказваме се в рима. Моля те, не ме кори, кафенце бързо сътвори, пардон, да кажа исках ти кафенце ни свари, даже три – за мен и теб, а най-голямото за моя Дядо, него цяла нощ сънувам, виж ме, в пот облян съм, сякаш плувам. С него укротявахме една звезда гореща и нали се сещаш, как да ѝ откажа? Не мисли, че връщам се от плажа. Ето, вече разсъних се! Дай кафето, иначе ще те накажа!”   




Гласувай:
19


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. rosiela - Приятен текст, забавен,
26.11.2017 18:35
само не разбрах за коя звезда гореща става въпрос, обаче съм сигурна, че ти знаеш?...
цитирай
2. pvdaskalov - * 1 *
26.11.2017 19:04
rosiela написа:
само не разбрах за коя звезда гореща става въпрос, обаче съм сигурна, че ти знаеш?...

Знам, колкото оня звездоброец от приказката, който дал "точния" брой на звездите и допълнил: "Ако не вярвате, пребройте ги вие!" Принципно новите звезди са зверски горещи. И на мен ми мина през ума, че може да се тълкува и иначе. Така, обаче, е по-забавно. Ако някоя звезда поглъща всичко по пътя си, това в космически аспект е абсолютно вярно, благодарение на гравитацията, Ако земна звезда го прави, таблоидите няма да й простят.
Благодаря за коментара. Сложен на кантара дава равенство между двете тълкувания.
П и е р
цитирай
3. yolo39 - свобода
26.11.2017 20:19
Давате пълна свобода на мозъка си. Да мисли каквото си пожелае, даже разговор с Бог и то в рими.Разбирам ви, така разстварвате поетичния си нагон.
Поздрав.
цитирай
4. pvdaskalov - * 2 *
26.11.2017 23:06
yolo39 написа:
Свобода
Давате пълна свобода на мозъка си. Да мисли каквото си пожелае, даже разговор с Бог и то в рими.Разбирам ви, така разтоварвате поетичния си нагон.
Поздрав.

Точно тъй, приятел Йоло. По-добре да води мозъкът ми разговор със Демиурга , вместо глупости да лае. Дори да съм с пагон, на генерал не ще се подчиня, а ще почеша своя поетически нагон. Луд кеф е в края нещо да излезе, преди звездата моя да залезе.
Жив и здрав бъди!
П и е р
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: pvdaskalov
Категория: История
Прочетен: 2103248
Постинги: 726
Коментари: 6890
Гласове: 13602
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031