Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2017 00:00 - НЯКОИ СТРАННИ НАХОДКИ И НАБЛЮДЕНИЯ ОТ 1956 г.
Автор: pvdaskalov Категория: История   
Прочетен: 15529 Коментари: 28 Гласове:
18

Последна промяна: 22.02.2017 15:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 В ЧЕРКВАТА
"СВ. ПЕТКА САМАРДЖИЙСКА"

 

image 1.   image 2.image3.image4.                             ↑
Виждат се две дупки до лява бедрена и две при дясна бедрена, една от които не е разчистена. Главите и на двете бедрени кости леко са ротирали. Теоретичната постановка за причините е представена на четвъртата илюстрация. При шийката на лява бедрена се вижда пукнатина от няколко милиметра. От дупката при нея излиза и минава през костта връв или шнур. Не е ли било това закачка от някой зевзек на обекта, който е искал да обърка младия стажант-археолог и отклони наблюденията му върху строшените кости до зида? А на детайлите по-долу могат ли да се видят разни фрагменти от черепа изправени или положени да имитират зъби или да скриват липсващите?
image1.

image2. image 3.
image4. image5.

Детайли с черепа на скелет 95, сниман под различни ъгли и етапи на разкриване. Явно, интересът към него е бил голям. Проличава от разместванията, както и от опитите с плоски костни фрагменти да се прикрива липсата на зъби в долната челюст.    image1.  image 2.
image 3.                                                                         ↑
Годината е 1972-ра. Черквата се реставрира. Пакостлива ръчичка вади фрагменти от дясна бедрена кост на скелет 95, държи лекция нагледно кое как е било и накрая забива обратно един от тях в зида за спомен... докато се намери силна фигура да възкреси вестникарското съобщение от 1937 година... И тя се появявя, но едва през 1984-та 
 да се вдигне малко пушилка около т.нар. "Възродителен процес".

image 4.

Тук трябва да се поясни, че археолозите са оставили за всеки случай фрагментираните бедрени кости на мястото им, преди да върнат пръстта в сондажните изкопи (сн. 4). 
image 5.
Освен счупванията на бедрените кости, вижда се помежду им половинка от тръбна кост откъм вътрешността ѝ. Други две половинки са залепнала в козирката от хоросан над дясна бедрена. В този кадър връвта от дупката през лява бедрена кост липсва.

image1image 2image 3.
Скелет 14-а, разкрит навън, южно от черквата.     image4image5image6.
  Дали поради "очевидната" прилика между скелет 14-а  (с череп; вън от черквата; сн. 1, 2, 3, 4) и скелет 79 (без череп; вътре в черквата, половината в олтара, другата половина в наоса; сн. 5) или заради безспорния чар и чина на народния писател (Виж снимката под номер 6, взета назаем от в. "Десант". 23.III.2012 г., с.14), но НИИКК (Научноизследователски институт по криминалистика и криминология) при МВР дава експертиза, че тези два скелета всъщност са един и същ. Така Н. Хайтов "доказва", че и Гьоре от Владая е погребан в черквата. Експертизата е изпратена в БАН, но месец след спора, март 1986 г., когато вече няма кой да протестира. След години наследниците на Хайтов, ще оспорят "доказателствата" на родителя си и ще обявят, че скелет 79 всъщност е на Димитър Общи.  
 image 1image 2.
Действителното местонамиране и разположение на скелет 95 по отношение на олтарния камък няма нищо общо с макета и оразмерените скици, все дело на колектива Хайтов-Бенчев. Скелетът повече или по-малко е измъкнат от несъществуващата дупка в зида и представен така, както не е намерен  цял, без разрушенията при строителството на черквата. Множество детайли са измислени и заради тях са водени безсмислени спорове. Например "пейката" от тухли с корниз  покрай апсидната стена в модела не е съществувала. Имало е едно-единствено "стъпало" за поставяне на кадилниците. Изградено е с цели и половинки теракотени плочи, ъглите на което са заоблени и не предполагат продължение от двете страни. Олтарният камък не е обзидан с камъни. Именно заради оголването на неговите основи от земята, дупките при бедрените кости са били запушени с хартия  да не се запълнят с пръст
 image 1.  image 2.

 
image3. image 4.
 
Ако се сравнят двата размера "100" и "102" в сантиметри от плана, ще се установи недопустима разлика в дължината им (4.), което показва неумело, небрежно или умишлено изопачаване на действителната ситуация. Направлението на вътрешния ръб на римския зид (3) е сгрешено. Колкото до разреза, и той е сгрешен по същия начин. Арх. Сава Бобчев е дал в своя скица превишението на олтарния камък да е 45 см над гроба.
Черешката на тортата оставих накрая. Въпросният зевзек, участник в разкопките, който е знаел за вестникарската дописка от 1937 г., че е възможно Левски да е препогребан в черквата, е изострил вниманието на археолозите седмици преди да се стигне до прословутия византийски скелет. А те, видите ли, вместо да се зарадват, продължили да търсят истинските доказателства. В Дневника на разкопките (с. 23) младият стажант-археолог е записал на 28 май 1956 г., че в наоса "На същото място се намери и оловен пръстен с монограм ... (№ 30)." Няма как да нарисувам това, което е представено в Дневника:  буква 
Л с кръстче отгоре и развято наляво миниатюрно знаменце. Ей Богу, и до днес недоумявам как белетристът Хайтов се е въздържал да не експлоатира тази находка.



Гласувай:
19


Вълнообразно


1. zaw12929 - Не може да се забрави подвига! За...
19.02.2017 08:05
Не може да се забрави подвига! Заровен- ще израства, като щит на България! Като надежда!
цитирай
2. krumbelosvet - Хайтов го няма.
19.02.2017 10:15
Торбата с подробности повече обърква, отколкото да обяснява, защото и тия подробности не са извън съмнение.
Мене друго ме смути в блога. Фин човек като автора, нарича "широко скроен" един вонящ труп като германтигер. Най-невинните думи на въпросния тигър (така го нарича автора - "тигре") са "българките са най-големите курви". Същият е болен от патологична българофобия. А Даскалов го зове "широко скроен" и "тигре"...
цитирай
3. pvdaskalov - * ! *
19.02.2017 11:13
zaw12929 написа:
Не може да се забрави подвига! Заровен- ще израства, като щит на България! Като надежда!


Да, Завче, това, което казваш, е най-важното!
Но важните неща в едно общество се степенуват и се намират хора, които и по-малките неща нищят дори цял живот. Защо съм сред тях? Защото след разкопките в черквата се поведе спор, с малки прекъсвания, но продължава и в наши дни. Спорът е около тленните останки на едно от най-свидните чеда на българския народ. Намерени ли са или не?!
Археолозите, между които съм и аз, бяхме обвинени в голям грях, че сме родоотстъпници, фалшификатори и т.н. Аз жертвах много, за да търся и ДОКАЖА истината, та противниците на научните доводи и заключения да млъкнат и не сквернят паметта на Апостола, като отъждествяват неизвестния му гроб с гроба на един византиец. Това е моята кауза в края на живота ми - плочата в подлеза на ЦУМ да бъде махната, тъй като на нея не е издялана нито една вярна дума.
П и е р
цитирай
4. pvdaskalov - * 2 *
19.02.2017 11:25
krumbelosvet написа:
Хайтов го няма.
Торбата с подробности повече обърква, отколкото да обяснява, защото и тия подробности не са извън съмнение.
Мене друго ме смути в блога. Фин човек като автора, нарича "широко скроен" един вонящ труп като германтигер. Най-невинните думи на въпросния тигър (така го нарича автора - "тигре") са "българките са най-големите курви". Същият е болен от патологична българофобия. А Даскалов го зове "широко скроен" и "тигре"...


Краси, засягаш два важни въпроса в един паметен ден. Казаното от теб е основателно, НО:
Толкова мога в няколко постинга. Затова има и коментарна опция, в която да се пита за нещо неразбрано. Да, Хайтов го няма, но лъжата остана и тя си има своите последователи. Толкова по първия въпрос.
По втория - все си мисля, че ако ме срещне в джунглата звяр и го помилвам, той няма да ме захапе. Това е моят отговор по втория.
Бъди жив и здрав!
П и е р

цитирай
5. xubavka - Поздрави за постинга!
19.02.2017 13:15
Да се свети името на Апостола! Исках, да дам мнение към постинга, но поради ограничението на мястото, направих постинг. Дано да успееш в каузата си, в мое лице имаш подкрепа, ще се радвам да предоставиш още информация по темата!
Таня
цитирай
6. krumbelosvet - Девет родни места има Омир.
19.02.2017 13:37
Девет родни места има Омир. От това славата му не е помръкнала. Мисля, че Пиер е изпълнил дълга си - да каже своето становище на професионалист. Може би плочата да се замени с друга, че погребението се оспорва аргументирано от някои археолози, и че въпросът за Гроба на Апостола все още стои отворен.
цитирай
7. donchevav - Винаги съм чувствала 19 февруари ...
19.02.2017 14:58
Винаги съм чувствала 19 февруари като по-особена дата. Дали защото целият ми трудов път е свързан с училище, носещо името на Апостола, или заради онова "О, майко моя, родино мила..." на Ботев, което не свикнах да слушам, без сърцето ми да забие в синкоп...
Тъжен ден, свят ден! В сърцето ми е до Велики петък с безмерната скръб, с безпомощното ни страдание и осиротялост.
"Немам син умрел. Синът ми е жив и ще живее!" - казвала баба Гина, майката на Левски, на укорите на съседките, че не подава варено жито за помен на сина си.
Левски е жив и ще живее! Това е една от моите истини, от моите вери в живота.
Скъпи Пиер, прекрасно е, че си се наел да анализираш толкова материал, да систематизиращ всичко, да направиш такива аргументирани, безспорни, научно обосновани изводи. След десетилетия подмяна и мистификация истината има шанс пак да излезе на бял свят. Мисля, че това е благородно дело, част от онази философия за нас и времето, част от вековечността на самия Левски!
Благодаря ти!
Поклон пред паметта на Апостола на българската свобода!
цитирай
8. pvdaskalov - * 3 *
19.02.2017 18:05
xubavka написа:
Поздрави за постинга!
Да се свети името на Апостола! Исках, да дам мнение към постинга, но поради ограничението на мястото, направих постинг. Дано да успееш в каузата си, в мое лице имаш подкрепа, ще се радвам да предоставиш още информация по темата!
Таня

Ако успея в каузата, печели цял народ, защото няма да се кланя на византийски гроб, а едно мазно петно ще се измие от челото на археолозите без "Ариел".
Не е лицеприятен подготвеният материал по темата, но най-важното е, че е доказуем.
Благодаря за посещението и коментара, Таня.
П и е р
ПС - Ако ти трябват архивни снимки или някакви официални документи по случая - заповядай! Ще ти бъдат изпратени.
цитирай
9. pvdaskalov - * 4 *
19.02.2017 18:16
krumbelosvet написа:
Девет родни места има Омир. От това славата му не е помръкнала. Мисля, че Пиер е изпълнил дълга си - да каже своето становище на професионалист. Може би плочата да се замени с друга, че погребението се оспорва аргументирано от някои археолози, и че въпросът за Гроба на Апостола все още стои отворен.


Без да съм пророк, ще предвещая, че плочата ще изчезне оттам. Една лъжа не бива да се подменя с друга. Няма археолог който да се съгласи и с една Хайтова дума. Опасявам се, че въпросът за гроба ще е вечно отворен, ако не се смени манталитетът на нацията - наистина да се цени и следват заръките на Апостола.
П и е р
цитирай
10. pvdaskalov - * 5 *
19.02.2017 18:40
donchevav написа:
Винаги съм чувствала 19 февруари като по-особена дата. Дали защото целият ми трудов път е свързан с училище, носещо името на Апостола, или заради онова "О, майко моя, родино мила..." на Ботев, което не свикнах да слушам, без сърцето ми да забие в синкоп...
Тъжен ден, свят ден! В сърцето ми е до Велики петък с безмерната скръб, с безпомощното ни страдание и осиротялост.
"Немам син умрел. Синът ми е жив и ще живее!" - казвала баба Гина, майката на Левски, на укорите на съседките, че не подава варено жито за помен на сина си.
Левски е жив и ще живее! Това е една от моите истини, от моите вери в живота.
Скъпи Пиер, прекрасно е, че си се наел да анализираш толкова материал, да систематизиращ всичко, да направиш такива аргументирани, безспорни, научно обосновани изводи. След десетилетия подмяна и мистификация истината има шанс пак да излезе на бял свят. Мисля, че това е благородно дело, част от онази философия за нас и времето, част от вековечността на самия Левски!
Благодаря ти!
Поклон пред паметта на Апостола на българската свобода!


Ей, Вени, да знаеш, че ми е най-трудно на теб да отговарям, защото твоят стил, дълбочина на мисълта и добронамерено отношение страшно задължават.
Ти навярно си наясно, че борбата срещу лъжата започнаха самите археолози, но първоначално случаят им се струваше шега и доста закъсняха. Хайтов заля нашето общество с книга след книга и поднесе всичко по пикантен начин. Беше привлякъл и мои колеги от Инженерно-строителния да му помагат. От любопитство и аз се намесих и смея да кажа - успешно, защото се досетих да разглеждам архивните снимки стереоскопично. Допълнително открих и неизвестни кадри, бих казал, от решаващо значение. Попилях маса години, през които можех да обърна внимание на собствената си кариера, но пък изживях щастливи мигове на прозрение. Днес вече никой от археолозите не се занимава със случая, тъй като той е под тяхното достойнство. Решиха, че не могат да се борят с лаиците, щом народът предпочита лъжата пред истината.
Бъди жива и здрава! И поздрави в къщи.
П и е р
цитирай
11. born - След всички твои изложения по тази ...
19.02.2017 21:20
След всички твои изложения по тази особено чувствителна тема за мен не съществуват съмнения, че така бленуваната мечта от всеки истински българин костите на Апостола да намерят своя покой, не е сбъдната. Мисля, че тази мечта е причината някои изследователи-любители да са правили опити за превръщането й в реалност и би следвало да им простим дори крайните изводи, продиктувани от благородни намерения. Разбира се - не за сметка на науката и истината !
Адмирации за високия ти професионализъм !
цитирай
12. stariatb - Затруднен съм за становище- малко знам по въпроса.
19.02.2017 22:26

И все пак, високо ценя усилията на автора да внесе яснота, за мястото на тленните останки на идола ни, Васил Левски. Освен това, до мен са достигали подобни мнения и от други източници по въпроса.
Радвам се да поздравя автора именно днес.
цитирай
13. getmans1 - „ Решиха, че не могат да се борят с лаиците, щом народът предпочита лъжата пред истината. “
19.02.2017 22:44
П и е р, в случая обиждаш лаиците, ма ние не сме лоши хора, бе:)))
Занимаваме се с разни неща за удоволствие и ей така да минава времето, Хайтов не влиза в нашата категория нито онзи академик с пагоните, те са-пострашни и много вредни.

Тази тежка и студена зима много нещо прочетох за Левски, почти всичко какво ми попадна и най-вече писмата му. Даже попаднах на едно много интересно мнение за прословутото „Народе ????“. Поисках да го пусна като постинг днес но се провалих във форматирането на текста, цели два пъти.

Като един лаик си обясних зощо винаги настръхвах щом чуех тази дума и днес вече си дадох сметка защо е така.
За да настръхваме вина има онзи дето чете пред микрофона и този който му е вменил, че „????“ е упрек. А дали е било наистина така, кой да се замисли след като години наред разни авторите ти го твърдят, че е така.
/ напиши в Гугъл „Георги Савов, сайт за В.Левски“ и ще попаднеш на нещо интересно място, в раздел „Размисли“ на този сайт ще намериш и статията, интересна е/

Тази вечер в блога на един дето се именува „комунистически“ и ползва за аватар червена петолъчка ще прочетеш реч на Вълко Червенков по днешния повод от 1953 год. това може да те наведе на мисли защо Хайтов е бил „такъв изследовател“.
Това е моето скромно лаищко мнение но още помня, че ни учеха да разглеждаме събитията, думите и явленията пречупени през призмата на Марксиско-Ленинското учение, нима си го забравил това, масите трябва да се управляват!?!

Всичко добро, приятел:)))
цитирай
14. krumbelosvet - Ох, Пиер,
19.02.2017 22:52
Не харесваш народа си, и туйто. Де Ямбол, де Стамбул. Де научен спор, де народен манталитет. Кой те е обидил толкова, или любиш Елада, или друга клета чужбина? Или си повярвал на дядо Славейков, че "не сме народ"? Можеш да мернеш краткия ми пост ""Не сме народ а мърша"... доказва обратното".
цитирай
15. pvdaskalov - * 6 *
20.02.2017 00:04
born написа:
След всички твои изложения по тази особено чувствителна тема за мен не съществуват съмнения, че така бленуваната мечта от всеки истински българин костите на Апостола да намерят своя покой, не е сбъдната. Мисля, че тази мечта е причината някои изследователи-любители да са правили опити за превръщането й в реалност и би следвало да им простим дори крайните изводи, продиктувани от благородни намерения. Разбира се - не за сметка на науката и истината !
Адмирации за високия ти професионализъм !


Благодаря, Стефчо. Старичък съм вече и е противопоказно за доброто настроение да се занимавам с кости и то византийски, а може и да са били на разбойник, защото са намерени ковани пирони в гроба му, без да е имало ковчег. Ако разгледаш внимателно костите малко над китките, ще видиш правоъгълни дупки като от разпъване на кръст. Тъй де, няма само археолозите да откриват вампири! Нека и ние, инженерите, да се проявим с нещо сензационно.
Майтапът настрана, но ако наистина Левски е препогребван в черква, то ще да е другата "Св. Петка" - на ул.Съборна. Николай Овчаров, ако му разрешат, ще провери.
Бъди жив и здрав!
П и е р
ПС - Какво стана с дарителската кампания?
цитирай
16. pvdaskalov - * 7 *
20.02.2017 00:07
stariatb написа:
Затруднен съм за становище- малко знам по въпроса.
И все пак, високо ценя усилията на автора да внесе яснота, за мястото на тленните останки на идола ни, Васил Левски. Освен това, до мен са достигали подобни мнения и от други източници по въпроса.
Радвам се да поздравя автора именно днес.


Благодаря, Божко. Де да можех наистина да помогна! Но както казват, и отрицателният резултат има своята стойност. По-младите археолози ще се насочат към по-достоверни следи.
Бъди жив и здрав!
П и е р
цитирай
17. pvdaskalov - * 8 *
20.02.2017 00:22
getmans1 написа:
„ Решиха, че не могат да се борят с лаиците, щом народът предпочита лъжата пред истината. “
П и е р, в случая обиждаш лаиците, ма ние не сме лоши хора, бе:)))
Занимаваме се с разни неща за удоволствие и ей така да минава времето, Хайтов не влиза в нашата категория нито онзи академик с пагоните, те са-пострашни и много вредни.

Тази тежка и студена зима много нещо прочетох за Левски, почти всичко какво ми попадна и най-вече писмата му. Даже попаднах на едно много интересно мнение за прословутото „Народе ????“. Поисках да го пусна като постинг днес но се провалих във форматирането на текста, цели два пъти.

Като един лаик си обясних зощо винаги настръхвах щом чуех тази дума и днес вече си дадох сметка защо е така.
За да настръхваме вина има онзи дето чете пред микрофона и този който му е вменил, че „????“ е упрек. А дали е било наистина така, кой да се замисли след като години наред разни авторите ти го твърдят, че е така.
/ напиши в Гугъл „Георги Савов, сайт за В.Левски“ и ще попаднеш на нещо интересно място, в раздел „Размисли“ на този сайт ще намериш и статията, интересна е/

Тази вечер в блога на един дето се именува „комунистически“ и ползва за аватар червена петолъчка ще прочетеш реч на Вълко Червенков по днешния повод от 1953 год. това може да те наведе на мисли защо Хайтов е бил „такъв изследовател“.
Това е моето скромно лаищко мнение но още помня, че ни учеха да разглеждаме събитията, думите и явленията пречупени през призмата на Марксиско-Ленинското учение, нима си го забравил това, масите трябва да се управляват!?!

Всичко добро, приятел:)))


Братко, ти не си ми оставил място за отговор. Всички букви си изпапкал. За Червенков ти отговорих на друго място, а колкото за Хайтов, беше голям симпатяга и голям кеф си направи с битката срещу археолозите. Той умираше да има врагове. И умело ги предизвика.
Той е под пагон, а не правият. Ние не знаехме, че е бил с пагони в джоба. Не ми излиза от главата догадката, че есичко стана по време на Голямата екскурзия. Отклони вниманието и от нея, и от предстоящия преврат и … глад.
Това е.
Жив и здрав!
П и е р

цитирай
18. pvdaskalov - * 9 *
20.02.2017 00:30
krumbelosvet написа:
Ох, Пиер,
Не харесваш народа си, и туйто. Де Ямбол, де Стамбул. Де научен спор, де народен манталитет. Кой те е обидил толкова, или любиш Елада, или друга клета чужбина? Или си повярвал на дядо Славейков, че "не сме народ"? Можеш да мернеш краткия ми пост ""Не сме народ а мърша"... доказва обратното".


Добре, утре.
На твоя въпрос не знам как да отговоря. Направи си труда да измислиш тест по родолюбие, публикувай го и бъди сигурен, че ще участвам най-искрено. Но преди това ще видиш, че на изборите ще спечели тази пария, която обещава най-много. И това влиза в родния манталитет. Не се сърди. Аз мисля, когато пиша.
Лека нощ, че още малко и ще стане добро утро.
П и е р
цитирай
19. krumbelosvet - Не ми се досажда
22.02.2017 09:53
Но не ми е лесно да се примиря, че интелигентен човек измисля пороци на народа си.
От самото възникване на демокрацията в антична Елада, е било известно, че гласува народът, а какво ще гласува той, решават ОРАТОРИТЕ.
Това НЕ МОЖЕ ДА НЕ Е ИЗВЕСТНО на автора. Но не, българите са тъпите.
Има ли по-голям ЦИРК от американските избори? А великият народ си трае, че парите му се печатат от ЧАСТНА банка, която взема лихва от ВСЯКА емисия, и не само от заемите, а и от "техническото" обслужване на нарастващото обръщение, и даже от най-дребното - подмяната на износени банкноти. И "ФЕДЕРАЛНИЯТ РЕЗЕРВ" е истинският президент. Кенеди е подготвял закон с който и държавата да има право на емисия. Първото, което е отменил Линдън Джонсън след убийството, е този проект. Но в Америка има малка колония българи, и сигурно те са виновни.
цитирай
20. pvdaskalov - * 10 *
22.02.2017 15:34
krumbelosvet написа:
Не ми се досажда,
Но не ми е лесно да се примиря, че интелигентен човек измисля пороци на народа си.
От самото възникване на демокрацията в антична Елада, е било известно, че гласува народът, а какво ще гласува той, решават ОРАТОРИТЕ.
Това НЕ МОЖЕ ДА НЕ Е ИЗВЕСТНО на автора. Но не, българите са тъпите.
Има ли по-голям ЦИРК от американските избори? А великият народ си трае, че парите му се печатат от ЧАСТНА банка, която взема лихва от ВСЯКА емисия, и не само от заемите, а и от "техническото" обслужване на нарастващото обръщение, и даже от най-дребното - подмяната на износени банкноти. И "ФЕДЕРАЛНИЯТ РЕЗЕРВ" е истинският президент. Кенеди е подготвял закон с който и държавата да има право на емисия. Първото, което е отменил Линдън Джонсън след убийството, е този проект. Но в Америка има малка колония българи, и сигурно те са виновни.


Точно това правеше г-н Хайтов. Не решаваше главния въпрос, а го заобикаляше непрекъснато. Радвам се, че съм в групата на Левски, Ботев, Алеко, макар и да съм прашинка. Как може да държиш сметка на 3/4-вековен човек, който повече от 2/3 от него е дал за народа си. Или искаш да забравя някои огорчения? Фатални за мен? И какво правя? Хуля народа си или искам да не е толкова доверчив? Аз не съм оратор. Има си причини. Но съм прям и назовавам фактите. Не се задоволявам с общи приказки, които нямат дешифриране. Най-малко сега ми е нужно да се нервя, повярвай.
П и е р
цитирай
21. shtaparov - Запознат съм с тези материали но ...
16.03.2019 09:05
Запознат съм с тези материали но едва днес си давам сметка,че има логика това да са костите на Левски понеже научих нова информация,до която се добрах наскоро а тя има връзка с тази. Трябва обаче да обработя снимковия материал за който говоря и да изложа хипотезата свързана с него,която уж нямаше общо с това но накрая се оказа,че е твърде близка до него.
цитирай
22. shtaparov - Не може да се забрави подвига! За...
16.03.2019 09:21
pvdaskalov написа:
zaw12929 написа:
Не може да се забрави подвига! Заровен- ще израства, като щит на България! Като надежда!


Да, Завче, това, което казваш, е най-важното!
Но важните неща в едно общество се степенуват и се намират хора, които и по-малките неща нищят дори цял живот. Защо съм сред тях? Защото след разкопките в черквата се поведе спор, с малки прекъсвания, но продължава и в наши дни. Спорът е около тленните останки на едно от най-свидните чеда на българския народ. Намерени ли са или не?!
Археолозите, между които съм и аз, бяхме обвинени в голям грях, че сме родоотстъпници, фалшификатори и т.н. Аз жертвах много, за да търся и ДОКАЖА истината, та противниците на научните доводи и заключения да млъкнат и не сквернят паметта на Апостола, като отъждествяват неизвестния му гроб с гроба на един византиец. Това е моята кауза в края на живота ми - плочата в подлеза на ЦУМ да бъде махната, тъй като на нея не е издялана нито една вярна дума.
П и е р

Не мисля,че археолозите са виновни- напротив,точно те няма как да са (ако има вина разбира се). За мен по-вероятно е този гроб да е наистина "византийски" макар да недоумявам откъде са се взели в него дребните материали (копчета и пр.) от XIX в.,за които пишеше другаде. Ако има вина,тя ще е само на ДС- то може да е имало задача да премахне тази Българска светиня напук на обществото и археолозите,като се погрижи всичко да изчезне безследно. Обвиненията към хората,участвали в разкопките са безпочвени- нарежданията са давани от други,а археолозите не са дори и изпълнители на тези нареждания,в класическия смисъл на думата.
цитирай
23. shtaparov - Сега си давам сметка и за друго: че ...
16.03.2019 09:37
Сега си давам сметка и за друго: че наистина е много възможно цялата тази история да е измислена от ДС с привнесеното участие на Хайтов,за да бъде отклонено вниманието на обществото от Възродителния процес.
цитирай
24. shtaparov - Не ми се досажда, Но не ми е лесно да се ...
17.03.2019 15:34
pvdaskalov написа:
krumbelosvet написа:
Не ми се досажда,
Но не ми е лесно да се примиря, че интелигентен човек измисля пороци на народа си.
От самото възникване на демокрацията в антична Елада, е било известно, че гласува народът, а какво ще гласува той, решават ОРАТОРИТЕ.
Това НЕ МОЖЕ ДА НЕ Е ИЗВЕСТНО на автора. Но не, българите са тъпите.
Има ли по-голям ЦИРК от американските избори? А великият народ си трае, че парите му се печатат от ЧАСТНА банка, която взема лихва от ВСЯКА емисия, и не само от заемите, а и от "техническото" обслужване на нарастващото обръщение, и даже от най-дребното - подмяната на износени банкноти. И "ФЕДЕРАЛНИЯТ РЕЗЕРВ" е истинският президент. Кенеди е подготвял закон с който и държавата да има право на емисия. Първото, което е отменил Линдън Джонсън след убийството, е този проект. Но в Америка има малка колония българи, и сигурно те са виновни.


Точно това правеше г-н Хайтов. Не решаваше главния въпрос, а го заобикаляше непрекъснато. Радвам се, че съм в групата на Левски, Ботев, Алеко, макар и да съм прашинка. Как може да държиш сметка на 3/4-вековен човек, който повече от 2/3 от него е дал за народа си. Или искаш да забравя някои огорчения? Фатални за мен? И какво правя? Хуля народа си или искам да не е толкова доверчив? Аз не съм оратор. Има си причини. Но съм прям и назовавам фактите. Не се задоволявам с общи приказки, които нямат дешифриране. Най-малко сега ми е нужно да се нервя, повярвай.
П и е р

Добри думи си казал приятелю и аз напълно ги приемам!
цитирай
25. pvdaskalov - * 12 *
18.03.2019 14:38
shtaparov написа:
Запознат съм с тези материали но едва днес си давам сметка,че има логика това да са костите на Левски понеже научих нова информация,до която се добрах наскоро а тя има връзка с тази. Трябва обаче да обработя снимковия материал за който говоря и да изложа хипотезата свързана с него,която уж нямаше общо с това но накрая се оказа,че е твърде близка до него.


Драги ми колега, първо искам да се извиня, че вече не влизам в блога си поради заетост с друга тема, отново достойна за геодезист. Обади ми се съблогърът ГАНИНИ, че не можел да влезе в Блог.бг, та проверих истина ли е. Нещо се е заблудил. Работи, та пушек се вдига. Заинтригува ме твоят коментар. Давай насам открития от теб снимков материал бате ти Петър да го провери. Няма да го публикувам, а ще ти съдействам за разчитането му... И-мейлът ми е petervalev681@gmail.
Поздрави, че трябва да отговоря и на следващите твои коментари.
П и е р
цитирай
26. shtaparov - Материалът ми не е от София- става ...
19.03.2019 18:03
Материалът ми не е от София- става въпрос за място,до което е възможно да се е докосвал Апостола и да е оставил шифровано послание там. Когато осъзнах това,проявих интерес и разбрах,че той е ползвал някаква система за закодиране,но нямам никаква представа за нея и не знам дали науката разполага с нейни образци и разшифровки,за да видя дали не се касае точно за това. Според мене- да!
цитирай
27. shtaparov - Без да имам образец от шифъра му о...
19.03.2019 18:06
Без да имам образец от шифъра му обаче не мога да докажа състоятелността на моята теза и ми остава само да гадая.
цитирай
28. pvdaskalov - * 13 *
20.03.2019 10:59
Има си начини, колега, да се дешифрират такива знаци. Стига текстът да е достатъчно дълъг. Нямам представа какъв ще е, но бих помислил и ще ти кажа мнението си на лични. А може с твое разрешение да го предложа на специалисти. Както решиш.
Жив и здрав!
П и е р
ПС - Не отговарям на другите твои коментари, защото ще се повтарям...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: pvdaskalov
Категория: История
Прочетен: 2102789
Постинги: 726
Коментари: 6890
Гласове: 13602
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031