Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2013 13:31 - Разчу се, но нека повторим!
Автор: pvdaskalov Категория: История   
Прочетен: 5793 Коментари: 6 Гласове:
15

Последна промяна: 30.10.2013 15:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

НЯКОИ ШЕДЬОВРИ ИЗ КОМЕНТАРИТЕ

ЗА ПОГОЛОВНОТО ОГРАБВАНЕ

НА ПАМЕТНИКА НА АПОСТОЛА 



 27 Октомври 2013, Неделя
Автор: Флагман 

Крадци изнасят на части Паметника на Васил Левски в центъра на София. Полицията и общината са информирани, но кражбите продължават, съобщи bTV.

Апашите демонтират фенерите с грифони, които са на повече от век и са отлети във Виена.

Единственият здрав лампион с фигури на три антични животни е изчезнал през нощта в петък срещу събота, а останалите са откраднати преди това.

"Първото, което ми направи впечатление, беше как полицаите бяха хванали едно момченце от цигански произход с един от лампионите в ръка. Два дни след като полицията го залови, започнаха да изчезват и четирите лампиона. В продължение на седмица задигнаха и грифоните в основите", разказа режисьорът Красимир Иванов, който пръв сигнализирал до общината за набезите. Единият от фенерите сега е силно наклонен, което по думите на режисьора показва, че той е разклатен. Целта била да се изтръгне из основите и да бъде отнесен цял.

Режисьорът забелязал още, че крадците "работят" нощем, като дори си оставяли инструментите край паметника. По думите му заместник-кметът по културата Тодор Чобанов го уверил, че общината ще поръча реплики на задигнатите предмети.

Паметникът на Васил Левски е открит преди 118 години. Струвал е 70 000 златни жълтици. Фенерите са излети във Виена. От 12-те барокови грифона, с които са били украсени, вече липсват половината и са изнесени пет от лампионите.

  image
image Снимки: Булфото

Етнолог

Според етнолозите циганите произлизат от Индия, от кастата на "недосегаемите" (толкова отвратителни, че не трябва да бъдат докосвани). Те решили да се наричат "роми", което,
разбира се, няма значение (Аз може да искам да ми казват "Ваше благородие", но какво от това?). Тъй като имат българско гражданство, за света се водят българи. Смятам, че трябва да ги водим "индобългари", по аналогия със САЩ, където водят негрите "афроамериканци.

Не може да се чувстват засегнати (както ако кажем "мангали").

 

Анонимен

У наше село джандарете идат само да протоколират поредната кражба на мангустете и си бегат, че охранявали некъв протест. Нане кога го обраа се кара с джандарете, а един от них като го совна и му сцепи джуруляка, та от тогава Нане стана голем философин и зе да вика, че тука всичко е лъжа и измама и човек трябва да се извисява духовно там където нема ни мангусти, ни па джандаре. Я още не съм видел такова место, ама щом Нане вика, че го дириме!...

Вуте

 

Анонимен

Па таа мойта ма пита – що 60000 джандаре да не моат да сопрат 60000 мангусте? Па я ъ викам – оу, жено шугава, джандарете са ора учени и работат от изгрев до залез, а мангустете са ора прости и краднат от залез до изгрев! Нещо требва да стане я със слънцето, я с луната та да им съвпадне работното време и те тогава, жено, ша има ред, законост и сигурност!
Вуте

 

Анонимен

Циганите не са виновни! Виновни сме всички ние, дето ПОЗВОЛЯВАМЕ С БЕЗДЕЙСТВИЕТО СИ ПАРТИИТЕ ДА ПОЛУЧАВАТ СУБСИДИИ, С КОИТО ДА КУПУВАТ ЦИГАНСКИТЕ ГЛАСОВЕ И ПОСЛЕ ДА НЕ ГИ ЗАКАЧАТ, А ТЕ ДА ЗЛОДЕЙСТВАТ БЕЗНАКАЗАНО! В партийните субсидии е КОРЕНЪТ НА ЗЛОТО!

 

чистка

А къде е полицията???? Всяка вечер стотици шкембелии "охраняват" протестите, пазят любимите ни депутати, правят коридори за Олигарски, а престъпниците си правят каквото си поискат и то в центъра на столицата. Нали има камери, нали има видеоконтрол? Но прави са предходните – циганите са електорат и политиците ги ухажват, защото заради гласовете на тези престъпници и неграмотници, политиците си пълнят банковите сметки.

 

ODESSA

Не гвардейци, а бивши танкисти и пехотинци би трябвало да охраняват паметника на Апостола.

 

НАРОДЕ????

Левски искаше в България всички да живеят заедно. Цигани, турци, българи. Той не искаше власт. Той искаше свобода и човешки правдини. Той искаше да се самоуважаваме, за да бъдем равни с другите европейски народи. Казват циганин обесил Левски. Но българи го предали. Днес българи го наричат убиец и терорист. Ние посегнахме на духа на Левски, НА ПАМЕТТА за него. Останалото са подробности.

 

zeus

Мангалите посегнаха на най-святото в България, на символа на свободата и независимостта ни, на малкото останали неща, които ни правят горди, че сме българи. От това си правя два извода – циганите нямат нищо общо с тази държава и по никакъв начин не се чувстват българи, а всички ние, които позволихме това да се случи, май заслужаваме съдбата си и липсата на бъдеще!

 

След 25 г., а след 10?

Мили съграждани, ако не ви е светнало, да ви светне, това е резултатът от прехода, младите българи офейкаха в чужбина, в България останаха пенсионери, страхливи или не, в качество да променят статуковото, турци (които водят собствена и то не лоша за тях политика) и орди от цигани които забравих (извинете) трябва да нарека роми. това което става не трябва да очудва никого, това е реалноста днес, но след 10 г. в същият темп ни очаква нещо друго, такова, каквото и във филмите на ужасите не показват..




Гласувай:
16



1. pvdaskalov - Последни новини:
30.10.2013 17:44
София /КРОСС/ Полицията в София е открила няколко от откраднатите части на паметника на Васил Левски. Това съобщи директорът на Столичната полиция комисар Ивайло Спиридонов.
Имаме задържано едно малолетно лице, което е задържано с част от един от фенерите. В последствие при последвалите разговори с това малолетно лице същото е признало за кражба на още три елемента от паметника, които три елемента са иззети. По отношение охраната на паметника ежедневно сме в контакт със Столична община и това, което те имат като идея, е да инсталират допълнително камери в района, посочи той, цитиран от БНР.

Прочети цялата статия тук: http://www.cross.bg/pametnika-maloletno-zadurzhano-1381728.html#ixzz2jDj48N1R
цитирай
2. pvdaskalov - Едно двусмислено изказване:
30.10.2013 18:31
Тодор Чобанов: Духовният вандализъм е страшен
"Трябва да си дадем сметка, че сме изправени пред много сериозен проблем с част от нашето общество, която не иска да живее по правилата. Материалните щети са поправими, но страшен е духовният вандализъм. Това каза заместник-кметът на Столична община по направление „Култура, образование, спорт и превенция на зависимости” Тодор Чобанов по ТВ7 по повод вандалския акт срещу Паметника на Васил Левски в столицата, при който бяха откраднати няколко бронзови грифона и фенери."</br></br>Прочети повече на: http://www.novini.bg/news/163810-тодор-чобанов-духовният-вандализъм-е-страшен.html?utm_source=flip.bg
Г-н Чобанов, от открадването на възстановими детайли има още по-страшен вандализъм. Това е да смачкаш историческата истина, да презреш археологическите факти и да клекнеш пред безсмислените напъни на една фамилия, увековечавайки една абсолютна лъжа за гроба на Левски. Не е ли духовен вандализъм да впрегнеш държавната машина, за да ти уйдиса на акъла и да оплюеш цяло поколение историци и археолози, някои от които си отидоха преждевременно. Бихте ли разкрили, г-н Чобанов, кой направи всичко възможно компетентното мнение на Средновековната секция по въпроса за гроба на Апостола да не стигне на време в БАН, респ. в СОС на Столичната община, преди да се вземе едно неправомерно решение в него? Кой допусна коренно изменение на приетия от СОС текст и защо вместо плоча на черковната стена бе оформен лъжлив гроб? Знаете ли, г-н Чобанов, че в надписите на черната гранитна плоча има 5-6 фактологически грешки?
Да, изчезването на оригиналните отливки е непростим акт, но възстановима ли е оплютата чест на научните работници? Спирам питанията. Безполезни са за пред човек от Асеновград, на няколко километра от село Яврово.
цитирай
3. syrmaepon - Коментарите на Вуте са супер!
31.10.2013 08:34
А ромите, аз вместо индобългари си ги наричам арии. Като гледам обаче в прародината не са ги искали много и ги изпратили при нас, ние искаме да ги изпратим на французите , ама и те не ги щат. То пак Америките ще са ясно, само тази етническа подправка им липсва.
цитирай
4. pvdaskalov - Е, Сирме...
31.10.2013 09:17
Напълни ми душата! Патил съм от тях, но си имам и приятели в Калофер. Погаждаме се много. Там са различни. Работят, говорят прекрасен български.
Никога не съм се сещал, че Америка е техния краен пристан. Вдигам екопалец за тази твоя идея!
Поздрави...
цитирай
5. travell - Тихо, че Обама слухти...
31.10.2013 14:12
не случайно подслушват европейските управници. Ако разбере, че идват мургавите събратя, тежко ни и горко. Ще ни наложат ембарго :)))
цитирай
6. pvdaskalov - Травелчо, ако сме добри търговци...
31.10.2013 14:38
... ако сме добри търговци, тарикати, ще им ги продадем по 1000 щатски долара главата. Но ако откажат, ще им ги подарим. Между тях, както казах вече, има прекрасни хора. Те няма да се сърдят, че ще ги дадем на страната с неограничените възможности... Вярвам...
Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: pvdaskalov
Категория: История
Прочетен: 2102917
Постинги: 726
Коментари: 6890
Гласове: 13602
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031