Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2013 13:32 - Един коментар, който отказа да бъде в девета глуха
Автор: pvdaskalov Категория: История   
Прочетен: 34018 Коментари: 20 Гласове:
20


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
26.07 17:51 - Уважаеми дами, и на мен ми прави впечатление, че протестите са безглави. Знанието, защо се протестира, витае във въздуха, но няма нито един оратор, който да го превърне гръмогласно в чук и да го стовари връз корумпираните или недодялани политици. Един архитект или инженер ще влезе в затвора, ако сградата или някой мост рухне по негова вина, а нашите хубостници вече 23 години се изреждат да правят провал след провал - не-на-ка-за-но!
Вчера по време на дебатите за бюджета ясно стана следното (синтезирано):
- Защо се налага този един милиард заем?
- За да се разплатим с бизнеса...
- Пари имаше предвидени за целта!
- Да, ама ние направихме социални жестове. Изпълнихме нашите предизборни обещания.
Виждате ли, скъпи дами, че социалните им жестове са пак на нашия гръб. Че то тогава и Манго от Факултета до София или от Столипиново край Пловдив може да стане любим Министър-председател, като взема външни заеми, раздава и обрича нашите деца и внуци да ги връщат!
Аз се чудя защо поддържаме стотици професори, академици, доценти и прочее кадри, уж политолози, икономисти, философи, футуролози, когато не могат да създадат една съвременна концепция за развитието на българското общество!
Да сте чули в Народното събрание да се говори за ПАЗАРИ? 23 години унищожаваме традиционните връзки, традиционните пазари. Не е работа на правителството? Ами то и промишленото производство, и селскостопанското производство не са работа на Правителството. Какво прави тогава то? Регулира паричните потоци към своите приближени фирми, които са дресирани да се "отблагодаряват". И никнат олигарси, нали? Като отровни гъби...
Толкова от мен. Накрая повтярям: протестите нямат глава, нямат идеология. Няма политик, който да е сигурен, че няма да бъде освиркан, ако посмее да оглави протестите. Дали съм прав, не знам. Опитвам се да разсъждавам. Вие ме провокирахте, но аз отговарям за думите си.
Бъдете здрави и гледайте да понесете жегите. Ех, да можеше да си съберем малко топло в джобовете за зимата...



Гласувай:
21



1. pvdaskalov - Още един коментар, който се разбунтува, че е пренебрегнат:
27.07.2013 13:40
26.07 18:36 - Евгени (Еvrazol).
Първо. Харесвам ти постинга, но ти си го знаеш това и без мен - от коментарите, и от гласовете.
Второ. Вчера слушах обсъждането на бюджета и стигнах до извода, че и твоето магаре с панелите на гърба, ако го научиш да се подписва, и то може да бъде Министър-Председател, да взима заеми и ги раздава, а нашите деца и внуци да ги връщат.
Трето. Още през последното десетилетие на миналия век се разбра, че без цялостна концепция за развитието на Бъгария след тоталитарния режим на БКП, няма да стъпим на краката си. Нещо повече. Остана да съществува едно озлобено БСП, на което новите политици насила му пъхат отвреме-навреме в ръцете властта. Тъй че, и аз като тебе не разбирам някои неща. Толкова ли не можа да се състави един колектив от мъдри българи, специалисти в различни области, за да разработят една добре обмислена програма за бъдещето на страната. Един Сидеров можа да направи това, макар дори цветът на неговата книжка, а не само поведението му, да е кафяв.
Бъди здрав!
Постинг: Много съм тъп. Помогнете да разбера ...
Автор на постинга: evrazol

цитирай
2. hloris - :)
27.07.2013 14:15
Какво да ти кажа,Пиер,че то и децата вече го знаят,че зад всеки политик стоят
определени икономически интереси,та това с актуализирането/поредното,за кой ли път/,
е просто прах,който се хвърля в очите на хората,но тези хора вече са на път да го осъзнаят,и да не мълчат вече,и да позволяват да ги правят на слепци,след като всичко в
нашата т.нар. държава е просто...щантаж и манипулации с Доверието на същите тези хора,но...рано или късно,както казват старите и мъдри хора идва "видов ден".
цитирай
3. pvdaskalov - Хлорис, Хлорис...
27.07.2013 15:33
сякаш чувам гласа ти. Да, чувам го, но ми изглежда много уморен. Твоята прогноза никак не ме успокоява. Казваш, "рано или късно,както казват старите и мъдри хора, идва "видов ден", но това "рано или късно" може да е твърде късно, защото сега милиардче назаем, утре милиардчета за "Белене", докато осъмнем с обелени гърбове.
Дали ще има някой да почука с камък на моята плоча и да извика: "Пиееер, дойде видов ден!"
цитирай
4. batogo - !!!:)))
27.07.2013 19:53
Хареса ми. Що се отнася до пазарите - там е по-сложно. Но с две думи пазари се запазват с качество, почтеност и модерни технологии. Поздрав!
цитирай
5. beautifulcreature - Здравей, Пиер!
27.07.2013 21:38
Негодуваниета на орбиталния комплекс, така трябва да озаглавиш следващия си постинг.
И с право.
Съгласна с batogo, особено в частта за почтеност и модерни технологии.

Лея

ПС: Има ли киселини от пържения чуррос?
цитирай
6. zarenkow - "Аз се чудя защо поддържаме ...
27.07.2013 22:04
"Аз се чудя защо поддържаме стотици професори, академици, доценти и прочее кадри, уж политолози, икономисти, философи, футуролози, когато не могат да създадат една съвременна концепция за развитието на българското общество!" Първо голямата част от така наречените академици и професори са достигнали социалния статус без необходимите качества , основно с протекции. Второ не е възможно да се определят приоритети само в една област. Например в икономиката има много участващи параметри, при това с обратна връзка. Такива са да речем социология, външна политика , медицина, право и т.н. Например не може да се заложи в икономиката работещ принцип, противоречащ на приоритети във социология. Не може да се определят приоритети в социологията без философия на обществото и дори да се направи, то трябва да е съобразено с наличния ресурс. Няма как да се откъсне икономиката от всичко това. Това е валидно за всички области. В дъното на тази много параметрична система стои философия за Света, хората, обществото. Няма как посредствен човек да изпълни задачата, поне да създаде екип. Особено, като се има предвид административната окупация от меркантили с титли или посредствени с титли.
цитирай
7. evrazol - Не е пренебрегнат
27.07.2013 22:07
:) Харесан е, но платформата няма такава опция за харесване на коментари. А не съм добавил реплика към него, понеже мразя безсмисленото дърдорене. Когато имам какво да кажа го казвам.
Благодаря, че се отби.
цитирай
8. injir - За развитие на икономика никой не ...
27.07.2013 22:12
За развитие на икономика никой не говори. Така е.
цитирай
9. diadokolio - Ще засеем!
28.07.2013 07:48
Добър да е денят Ви,
Благодаря Ви, за сложната тема!
Търпение, търпение и постоянство!
Разсъждавам, като градинар.
Сега е време, за да се извърши дълбоката оран, което и правят протестиращите.
Така са си мислели и депутатите, когато са настоявали, че полицията е длъжна да ги изведе с автобуса, а протестиращите са без водач.
Какво се оказа, че всеки от протестиращите се превърна в скала и автобусът се върна.
Не, не е лесно на младите, които ние, възрастните , разочаровахме, като се увличахме по всеки, който ни омайваше с готови решения.
Трябва да ги гледаме, да ги подкрепяме и да им се радваме, защото ТЕ се движат, разговарят и отсяват празните семена, за да засеят здравите и даващи живот.
Нужно е време, защото една капка не пробива камъка, но многото капки в една точка го пробиват.
Това ще стане, защото се появяват идеи, маршрути и инициативи, които са от млади, които са от тях. Това е опит, това е експериментиране на увличане, което е носител на ново и различно. Това е осъзнаване на сила, за противопоставяне с телата им, които щитовете не отместиха.
Те се събират и движат, но разговарят, като думите се натрупват, за да се превърнат в кауза.
Да, има нетърпеливи, които искат бърза промяна.
Не, не е така, защото при дълбоката оран, има големи буци, които трябва да се раздробят и тогава да се сложат семената.
Буците са 23 години чакане, сега младите ги разделят на постепенни стъпки, които да не повторят нашите грешки.
Те се движат по улиците, но и се оглеждат- "кой, кой е?", което е много важно, за да няма бъдещи грешки от подставени лица.
Това е математика, събират се положителни числа и внимават, да не се появи отрицателен множител, който да промени стойността.
Ще успеем, ако ги подкрепяме, за да се радваме на внуците си тук, в България, а не по скайп!
Приятен ден!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
10. tikoev - Най-после един свестен и точен п...
28.07.2013 08:16
Най-после един свестен и точен постинг по темата. Имаш икономика и производство, имаш износ, имаш и пари. В никакъв случай не одобрявам нито едно правителство през този четвъртвековен "преход", но онова от последните четири години размаза, удуши, закла и изплю върху последните остатъци или опити за икономика. За какво говорим тогава? За цвят, партия или политически живот в който кучетата са по-ценни от хората и се награждават с пържолки?!
цитирай
11. syrmaepon - Тези хора навън са точно за това там - ...
28.07.2013 09:25
Тези хора навън са точно за това там - защото не искат да се повтори нито едно от предишните правителства или не дай боже още по-лошо .Но това правителство стартира с гаф след гаф, а някои наистина са заради простия инат да натрием носа на някого...Това ли е смисъла на властта и управлението? И то в батака , в който се намираме.
Когато по време на ВСВ правителството на Чембърлейн пада, опозицията дава картбланш на Чърчил, който тогава е участвал в управлението, но е критикувал Чембърлейн.Нали защото няма да правят избори посред война....А някои един кодекс ги е страх да променят и са се вкопчили във властта, а гласът народен нека си вие....Никога не съм харесвала Станишев.Разликата е,че сега знам защо - наглост е второто му име
цитирай
12. hamlet6op - Целите на протестите са:
28.07.2013 09:36
http://grigorsimov.blog.bg/politika/2013/07/27/posokata-na-protestite-i-straha-na-politicite-evoliuciiata-e.1134152

I. Първото е оставка на правителството.

II. Второто е създаване на нови правила за управление на държавата и на съдебната система

III. Третото е да се проведе една истинска кръгла маса, която да бъде първата крачка към създаване на процес за установяване на пряка демокрация.
цитирай
13. pvdaskalov - Драги Batogo,
28.07.2013 13:13
Аз съм тесен специалист в друга област и може би затова и други колеги като мен се впечатляват от липсата на поглед към основни предпочитания на външната политика и търговия. Ако ние имаме пазари, необхиодимостта да ги задоволим ще доведе до въвеждането на модерни технологии, а почтеността, ако е проблем за авторитета на държавата, държавата да бъде така добра да си изработи наказателни санкции според степента на провинението. Впрочем, непочтените ги намират в някой трап рано или късно.
цитирай
14. pvdaskalov - Ей, Лея (Вeautifulcreature)!
28.07.2013 13:15
Благодаря ти, че го обръщаш на шега, та да не ми тежи толкова напрежението в България. Видя ли, дори земетръс ни друсна... Палеща жега от небето... Недай си боже да започнат и традиционните по това време пожари... Само ако се превърнем в една стегната, дисциплинирана нация, ще се оправим.
Наистина, от висините на моята траектория виждам къде какво става, даже разлиствам дебелите закони. Не зная дали парламентаристите имат право на отпуск, след като не са минали 8 месеца от новото им местоназначение. Но дори да имат, срамота е при толкова проблеми в страната да бягат в отпуск, вместо въобще да напуснат Парламента.
Отговорът на здравословния ти въпрос към мен е лесен. Киселини имам не само аз, а и половината български народ, което означава, че всичко зависи от ежедневните загоряли манджи, които ни сервират новите, доказано некадърни готвачи.
цитирай
15. pvdaskalov - Колега Заренков,
28.07.2013 13:18
Благодаря, че професионално развихте темата, макар и телеграфично, за причините на нашето безсилие да се изправим. Цитирам ви:
„Първо, голямата част от така наречените академици и професори са достигнали социалния статус без необходимите качества , основно с протекции. Второ, не е възможно да се определят приоритети само в една област. Например в икономиката има много участващи параметри, при това с обратна връзка. Такива са, да речем, социология, външна политика, медицина, право и т.н. Например, не може да се заложи в икономиката работещ принцип, противоречащ на приоритети във социология. Не може да се определят приоритети в социологията без философия на обществото и дори да се направи, то трябва да е съобразено с наличния ресурс. Няма как да се откъсне икономиката от всичко това. Това е валидно за всички области. В дъното на тази много параметрична система стои философия за Света, хората, обществото. Няма как посредствен човек да изпълни задачата, поне да създаде екип. Особено, като се има предвид административната окупация от меркантили с титли или посредствени с титли.”

цитирай
16. pvdaskalov - Еvrazol, братко,
28.07.2013 13:20
Аз нямам оплакване. Просто разбрах, че моят коментар може да съществува и самостоятелно. В моя си шеговит стил го кръстих, сякаш той самият не иска да стои там, където не всеки ще го прочете. Като доказателство за моята искрена дружба, дай ми временно магарето да го науча да се подписва. Имах в най-хубавите си години една далматинка – кучката Сара. Бях я научил да изпълнява около 25 команди. Но така я преуморих, че една нощ си отмъсти – така се протегна зад гърба ми, че се намерих на земята. Просто ме избута долу.
цитирай
17. pvdaskalov - Injir,
28.07.2013 13:22
Повярвай ми, от конкурентите ли се боят, от саботажи ли, много пари ли искат ненаситните телевизии, но мнозина не знаят (и аз вкл.) какво произвеждаме, какво изнасяме, защото повечето артикули по магазините са вносни. Едно нещо, което ми липсва от байтошово време, са седмичните кинопрегледи, но не с бомбастичните си хвалби и призиви за съревнование. Необходима ни е една честна информация за действителното състояние на промишлеността. Виждаме изоставени заводски сгради с потрошени прозорци. Не може ли да взимаме наем от Холивуд да се стрелят в екшъните там и ги вдигат във въздуха? А с железобетонните отпадъци да създаваме острови в Черно море? Острови, които постепенно ще станат истински, със зеленина и плажове. А след 50-100 години ще дойде ред и на соцпанелките.
Сърцето ми прелива от радост, когато все пак се сетят да покажат модерните комбайни и трактори.
Защото самочувствието на една нация се поддържа именно от модернизацията на предприятията и селското стопанство, а не с чалга-изгъзиците на Слави и сие, с битките на съмнителни красавици в някаква си кал и т.н.
цитирай
18. pvdaskalov - Ех, Дiadokolio!
28.07.2013 13:24
Възхитих се от твоите спокойни, почти смирени разсъждения. И аз се мъча да съм като теб, но не успявам. Четвърт век, пропилян от нахални стари и нови люде, внушили си, че знаят как се ръководи една държава, задгърбвайки революционния опит и заветите на нашите най-мъдри управници!
От трите ми деца само едно успя да се спаси зад граница. Двамата й братя са безработни и отчаяни, а аз не мога да им помогна. Как да нямаш нервен стомах и безсънни нощи?!

цитирай
19. pvdaskalov - Г-н Тикоев,
28.07.2013 13:26
Не мога нищо да прибавя или отхвърля от точния ви анализ, макар и да е в няколко реда. Остава единствено още веднъж да се появи тук:
„Най-после един свестен и точен постинг по темата. Имаш икономика и производство, имаш износ, имаш и пари. В никакъв случай не одобрявам нито едно правителство през този четвъртвековен "преход", но онова от последните четири години размаза, удуши, закла и изплю върху последните остатъци или опити за икономика. За какво говорим тогава? За цвят, партия или политически живот в който кучетата са по-ценни от хората и се награждават с пържолки?!”
цитирай
20. pvdaskalov - Сирме, Хамлете,
28.07.2013 13:30
Горд съм, че имам за приятели толкова начетени хора като вас.
Едно време, когато си кръщавах далматинката, ако знаех, че ще се появи човек като СС (нещо като SS), който ще допусне да се лее българска кръв по площадите на столицата, нямаше да й дам името Сара. За 5 години, колкото я имах, тя не ухапа ни-ко-го, докато въпросният СС май е готов за нови подвизи, но да не се подчини на волята народна. И той вярва, че хората, които се умориха от напрежението, са на негова страна?! Той ще бъде един от най-бързо забравените политици, помнете. За целта обаче опозицията трябва да се вземе в ръце организационно. И задължително програмно. С контролно звено като лимб от умни и неподкупни.

Хамлете, поддържам те!
Наистина зад тези три основни точки трябва да се обединят не само протестиращите, но и сега управляващите (след подбор, при който да отпаднат старите муцуни).
цитирай
21. leonleonovpom - Много правилна е бележката за па...
28.07.2013 21:58
Много правилна е бележката за пазарите. Подминава се, че с ликвисирането на селското стопанство, водещи отрасли в индустрията, като военна, фармация, машиностроене, химическа и други, ние загубихме/ неизвестно на каквоа цена/ и пазарите. По-скоро ги подарихме.
И ако нещата все пак тръгнат, тепърва ще трябва да се воюва за тях
Поздрави!
цитирай
22. pvdaskalov - Благодаря за коментара Лео (от leonleonovpom), ако нямаш нищо против.
30.07.2013 01:05
Аз нищо не разбирам от пазари, но се подчинявам на логиката, че ако има пазар, ще има и производство, за да го задоволиш. Кой произвежда, без да е сигурен, че ще продадеде продукцията? Това не са мартеници... Но и тук бе погоден курвенски номер. Хитреци, които не си дават сметка, че има приложници, които на мартениците разчитат, поръчват ги в Китай. Такива и 10 стотинки не биха пуснали в чашката на слепец.
Извинявай. Аз бързо се паля, но мисля - с право.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: pvdaskalov
Категория: История
Прочетен: 2102054
Постинги: 726
Коментари: 6890
Гласове: 13602
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031