Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2015 16:07 - Йезуитщина /В името на лъжата или на кого служи папата?
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 3742 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 10.10.2015 16:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image                                                                                         В средата на по-миналата седмица улиците на Ню Йорк бяха многократно затваряни заради важни посещения. Социализъм. Главното – това на папа Франциск.

Гледах пряко по телевизията кортежа с папамобила, придвижващ се по „Пето Авеню“. Това ме върна назад към февруари 1964 г. Същата картина, но заради четири чорлави ливърпулски момчета. Те поне притежаваха талант и искрящо чувство за хумор. Репликата на Джон Ленън, изтървана в отдавна отминало интервю, че „сега “The Beatles” са по-популярни от Христос“, беше експлоатирана по прекрасен начин от западната болшевишка пропаганда. Dйjа vu.

По-късно мен ме смущаваше плакатният троцкизъм на Джон Уинстън, станал Оно. Съдържаше се в онзи стих от песента, която медиите превърнаха в химн на поколения, отучили се да мислят. Иначе нямаше да стане този байрак, какъвто е. Текстът гласи:

„Представи си, че не съществува никаква собственост. Чудя се, дали би могъл? Няма алчност нито глад – братство на хората. Представи си, как всички люде си споделят целия свят!“

Имал съм случай да подчертая, че този тип агитатори са най-алчните. Което е изконна човешка черта. Но Джон Ленън и подобните му лицемерят като изпедепсани фарисеи. Дали не са преминали през някакви школи?

Ливърпулецът нито веднъж не се отказа от един квадратен сантиметър имот, пари или слава. С което се родее с някои тукашни „национал-революционери“, които мечтаели да изместят богатите, за да се наместят на техните миндери. При категоричното условие да не се трудят. Като всички евреи и комунисти, революционерите – дегенерати по дефиниция – възприемат труда като наказание. Понеже така пише в Библията…

„Сега две чувства господстват сред евреите: предишната всеизгаряща корист, но придружена от животински страх, заради стореното и причиняваното от тях… Евреите разбират, какво са заслужили… Но няма как да се спрат. Евреите не могат и да се посдържат малко. Не става – собствената им алчност е по-силна от тях…“

Обсъждам „членовете на този непослушен, богоборчески клан, които по правило започват да подкрепят и финансират вече не нормалната, а дегенеративната благотворителност – дегенеративното изкуство, дегенеративната наука, дегенеративната литература.

При това, чрез средствата за масова информация, те ще убеждават всички, че онова, с което се занимават – от игла до конец – е нормално и в него не се съдържа нищо лошо. А онзи, който не го приема, е изостанал човек и враг на световния прогрес.

За такива хитреци Господ Бог (майката Природа) скоро бие втори звънец. Към ненормалния им полов живот добавя и психически заболявания.

     image

Ако и след това този клан продължава да упорства в своята борба с Бога, за неговите членове се разнася третият звънец във вид на вродени дефекти, като например кахексия (сухоръкият Сталин), конско стъпало (Гьобелс), заешка устна, вълча уста, късогледство и така нататък и тем подобно.

При нормални, примитивни условия, това гарантира изчезването на непослушния клан от историческата сцена в продължение на едно-две поколения.

Кой човек със здрав ум ще поиска да се ожени за късоглед сакат садист или за гърбав полово извратен?“

Джон Ленън заряза нормалната си съпруга и се ожени за разведена японка, шест години по-възрастна от него, отдала се именно на дегенеративното изкуство. Споровете за пари (алчността), към които се прибави и неизменното присъствие на дегенератката Йоко Оно, доведоха до разпада на най-популярната рок-група в историята. Вот вам! Ленън не се виждаше с първия си син – Джулиън.

Още от древността монашеството е проява на извратеността. Откриха нарушения и в прочутия будистки манастир Шао Лин в Китай!… Не твърдя, че всички замонашили се са дегенерати. Но все пак…

Григорий Климов даже твърди, че монашеските братства могат да помогнат в битката срещу демоните, тъй като „имат хилядолетен опит в борбата с това зло“. Защо ли не му се доверявам особено? Много просто – той твърди:

„Само онези от братята, които преминат през многогодишните изпитания в борбата с демоните на дегенерацията, се придвижват нагоре на по-отговорни постове в църковната йерархия (поне беше така по-рано).“

    image

Животът в църковните сатанински сборища опровергава това становище. Даже с финалната уговорка. Източноправославните църкви се оказаха свърталища на хомосексуалисти и ченгета. Например тукашната и руската. Патриарси и митрополити, епископи и архимандрити излязоха с агентурни псевдоними.

Католическата църква пък е доказан развъдник на педофилия и корупция. Особено „по високите етажи“, както свикнахме да се изразяваме. В последното успешно я конкурират множеството протестантски деноминации. Присъствал съм на настоятелната, да не река задължителна просия – на обирджийството по време на техните „литургии“. Колко филми и телевизионни предавания са посветени на темата…

За пореден път стигаме до Божията присъда:

„Пазете се от фалшиви пророци, които идват при вас в агнешки кожи, но отвътре са алчни вълци. Ще ги познаете по плодовете им. Защо? Събират ли грозде от тръни или смокини от магарешки тръни? Така че, всяко добро дърво ражда добри плодове; но едно лошо дърво дава лоши плодове.
                                                                         image                                                                                
Добро дърво не може да роди лоши плодове, нито е възможно лошо дърво да даде добри плодове. Всяко дърво, което не ражда добри плодове, ще бъде отсечено и хвърлено в огъня.

Така по плодовете им ще ги познаете.“

      image

За мен Франциск е „лошо дърво“ и обикновена марионетка – нищо повече. Кланя се и се усмихва. На първо четене уж казва нещо. Като се вгледа в текста и се замисли, човек разбира, че има работа с йезуит.

  image

Точно тази дума ми беше необходима. Тя е символ на потайност, заговори и двуличие. Франциск е йезуит. Говори и постъпва като такъв. Упреква богатите, а битува в прекомерен лукс и грижи, на които никой в света не може да се радва. Уж дава кураж на бедните, но се движи все сред заможните и овластените. Привидно укорява онези, които разпалват войни и сеят смърт. А след това ги превъзнася. Йезуит!

Не мога да пропусна, че именно баварският йезуит, евреинът Адам Вайсхаупт, основа Ордена на илюминатите. Ще спестя подробностите, които, вярвам, че в общи линии познавате. Но преди това Игнаций Лойола и неговият Орден на йезуитите формираха инквизицията. Противно на Христовата милост, я нарекоха „света“. Тя действа до този миг – започнала от подземията за изтезания в Италия, Испания и Франция, стигнала до концентрационните лагери и затворите от типа Абу Гариб.

          image

Такава му е работата, ще рече някой за Франциск. Никой никого не кара насила. Не ме разсмивайте – няма Божи промисъл в назначенията на папите. „Акулите“ в „светото море“, както се самовъзвеличава Ватиканът, се ръфат, та най-накрая да се договорят, кой ще е най-удобен за всички. Забравихте ли как смениха нациста Бенедикт с йезуита Франциск? Беше преди две лета!

image

В Ню Йорк папата отиде на мястото наречено “Ground Zero” – „Кота нула“. Там, в изпълнение на дълго обмислян план, интернационалното Братство извърши покушение не само над три хиляди и кусур души и два небостъргача. Това беше посегателство над свободите на американците, а след тях – и на човечеството.

        image

В резултат на организирания заговор и на атентата, осъществен от правителството на САЩ със съдействието на израелски специални служби и ционистки организации, еврейският наемател на сградите Лари Силвъстайн спечели около 12 милиарда долара. Военно-промишленият комплекс разпали поредица от военни пожари, които горят досега. И предизвика цунами от бежанци, печелейки от мъката на стотици милиони хора.

Да продължавам ли? Защо аз – редови самосиндикален мирянин – мога да говоря за тези престъпления? А папата, „духовният пастир“ на милиард души по планетата, не обели и дума за тях и истинските сили, които ги сътвориха! Захаросаните репортажи, издържани в стилистиката на бравурните материали за комунистическите лидери от епохата на „Правда“ и „Работническо дело“, могат да просълзят само малоумните. Онези, които са атрибут, придатък към т. нар. Шоу на Слави и на разните „риалити формати“, казано „на чист български“! Или не са в състояние да живеят без любимите си футболни отбори – всъщност сбирщина от несръчни, но разглезени и заможни ритнитопковци, чиито мачове са уредени от хазартната мафия.

Чий духовен лидер е аржентинският йезуит от италианско потекло Хорхе Марио Берголио? Ще разберете след съвсем малко.

     image

Преди това държа да отбележа, че през 1929 година неговото семейство избягало в Аржентина заради фашисткия режим в Италия. Мария Елена Берголио, неговата единствена жива сестра, от общо пет деца в семейството, признала:

      image

„Моят баща избяга от Италия заради фашизма: мислите ли, че е възможно моят брат да бъде съучастник на военна диктатура? Това би означавало да предаде своята памет.“

image

Първо, измирането на три от пет деца е признак на дегенерация. Трима праплеменници на папата са загинали в пътни инциденти.

  image

На второ място, кого са преследвали фашистите на Бенито Мусолини? Евреите? Нищо подобно. Това е тяхна идеология. Както писал в броя си от 4 април 1919 най-старият еврейски вестник на света, лондонският “The Jewish Chronicle” – „Еврейският дневник“:

„В повечето си точки концепцията на болшевизма е в хармония с идеите на юдаизма.“

„В действителност Великата руска революция беше дело на еврейските ръце.“

image

А нима тъй загадачният американски равин Хари Уетън не се явява като арбитър? През 1939 г. той пояснил:

   image

„Душата на комуниста е душата на юдаизма. Оттук следва, че както в Руската революция триумфът на комунизма бе триумф на юдаизма, така и триумфът на фашизма е триумф на юдаизма…

Не е случайно, че юдаизмът роди марксизма. И не е случайно, че евреите охотно възприеха марксизма: всичко това бе в пълно съзвучие с напредъка на юдаизма и на евреите.“

Италианските фашисти пропагандирали „корпоративната държава“. Тоест – били предтечи на настоящия етап от развитието на световната революция.                                                                                                   Корпоративността – здравата, но изолирана общност, свързана с печалбите – е характерна за евреите. Може би, затова, бидейки левичарка, харесваната у нас еврейска публицистка Хана Аренд сочи:

„Трудно можеше да се намери еврейско семейство [в Италия], без най-малко един член на фашистката партия. Понеже в продължение на повече от двадесет години евреите… се събираха във фашисткото движение. Тъй като постовете в държавната администрация бяха достъпни само за негови членове.“

     image

Произлязлата от богато еврейско семейство съветничка и любовница на дуче Маргерита Грасини, която на осемнадесетгодишна възраст се оженила за доста по-възрастния от нея юрист Чезаре Сарфати, до голяма степен помогнала при оформянето на идеологията на фашизма. Наричали Маргерита Сарфати „еврейската майка на фашизма“.

В своята прочута биография на Мусолини тя пише:                                                                    
„Няма никакво съмнение, че ако комунистите имаха добър лидер, те щяха да спечелят на своя страна огромни маси от трудещи се и работници… Не отивам толкова далече, за да заявя, че в Италия диктатурата на пролетариата щеше да издържи дълго. Под натиска на материалните условия на народа тя навярно щеше да „се удави в море от кръв.“                                                                       
Което не й пречи да признае, че главните болшевики високо ценели „реализма“ на Мусолини. И начина, по който той „държал на подчинението“.

„Ленин“ – подчертава еврейската фашистка Сарфати, – „знаеше това и отбеляза: „Мусолини? Огромна загуба е, че той ни напусна. Той е силен човек, който би отвел нашата партия до победа.

Това бяха неговите думи, с които се обърна към делегация на италианските социалисти, дето през 1919 и 1920 г. посетиха Русия. Троцки се изказа в същия дух: „Загубихте вашия коз; единственият човек, който можеше да извърши революция, беше Мусолини.“

   image

Преди това освен социалист, Бенито – бъдещият дуче – бил главен редактор на левия партиен орган.

За съжаление, между двата тоталитарни режима няма разлика само на пръв поглед. Как могат да се сравнят болшевишките зверства, измервани с десетки милиони жертви, с дванадесетте, паднали по време на целия период на управление на фашистите в Италия? При това Мусолини не посегнал на частната собственост…



Та от кого избягали родителите на папа Франциск? От фашистите, които били… социалисти и близки другари на болшевиките – комунистите в Русия? От корпоративната държава? От кого? И при кого?



За евреите, и особено за ционистите – социалисти и фашисти, комунисти и нацисти, либерали и глобалисти – Бог е просто бедняк. Те не вярват във вечния живот. Затова на този свят не се стремят непременно и на всяка цена към доброто, усъвършенстването и любовта. Искат всичко тук и сега. Ето защо се кланят на Мамона.



„Ама какво е фашизмът?“ – пита се Григорий Климов. – „Когато един народ изсмуква кръвта на друг народ и дебелее върху бедите и страданията на другия народ – тъкмо това е и фашизмът. Когато руският народ обеднява, измира, а за сметка на това еврейският затлъстява и богатее – това е точно еврейският фашизъм. Не е възможно да поставиш под друг знаменател ставащото днес в Русия, няма да си точен и изчерпателен.“

Заменете „руския“ с „българския“, или с който и да е европейски народ, без неколцина, поддържани изкуствено в блестяща форма. Няма да сгрешите. Резултатът ще бъде същият.

image

Още навремето дучето на италианските фашисти Бенито Мусолини злорадствал:

„Човечеството има нужда от верую. Вярата премества планини, защото създава илюзията, че планината се движи. Навярно илюзията е единствената действителност в живота.“
                                                                         image                                                                                     
Внушиха на хората „вяра“ в едни или други несъстояли се случки и събития. Затова и днес „борбата“ продължава. При сегашните ни познания спокойно можем да я наречем виртуална. Ако последствията от нея не бяха тъй страшни, със снизходителна усмивка щяхме да я оприличаваме на детската игра на стражари и апаши, от която нищо не произлиза. В световната трагедия, писана от драматурзи, платени от „Уол Стрийт“ или лондонската квадратна миля, развръзката е повече от ужасна. Тя се измерва с десетките милиони напълно невинни люде, посечени без време от оная с косата…



Папата просто поддържа илюзията – „вярата“, за която писал Мусолини.



Вярно е, че светът е ръководен безобразно. И наистина няма на кого да се оплачете. Даже арменският поп напусна Диарбакър…



Нима Мусолини не е бил прав, че „човечеството има нужда от верую, а вярата премества планини, защото създава илюзия“? Ако е така, на кого служат поповете? И какви са онези, които ги слушат и следват, тълпят се като на рок-концерт, за да ги зърнат? Това няма нищо общо с Христовото учение. Противоречи му.

В какво вярват те и онзи, който пасе стадото?


Науката доказа по много начини, че проповядваното псевдохристиянство изобщо не се докосва до действителността – минала и настояща. Никога не са съществували старозаветните дегенерати, за които църквата, приела синагогата – събора на сатаната – императивно внушава: Те са! А тях ги е нямало. Не са съществували.



Обаче преди век и половина ционистите си поставили за задача да сътворят от една бездарна, пълна с извращения и насилие литературна компилация, „национална история“. Така, подобно на богове, сътворили „еврейския народ“. И даже му основаха държава на място, където кракът на нито един от предците на жителите й не е стъпвал.

       image

Масовият идиот не вярва на учените. Държи се като шопа пред клетката на жирафа. Вижда го, но отрича съществуването му. Уверен е, че само онова, което му показват властниците чрез своите медии (учебниците и книгите са част от тях), е станало. Останалото не го интересува. И следва водачи слепи, какъвто обаче не е папата. Той вижда твърде добре и отлично знае кому служи.

Обзалагам се, че когато се запознаете със следващия видеодокумент, мнозина от вас категорично ще застанат зад Франциск. Шепа ще се замислят. Единици ще разровят, за да проверят. Ще се намерят ли такива, които да кажат: Истината е на страната на науката, а Бог не се нуждае от лъжа и осъжда измамниците?                                                                                            www.youtube.com/watch                                                                                                      Какво излиза, като теглим калема? Израелецът, евреинът Шломо Занд, отгледан според изискванията на синагога, започнал да учи Стария завет от шестгодишен – от първо отделение в израелското училище, се бори срещу ционистките измами. А папата ги защитава. Кой на кого служи?

Шломо Занд – на науката и истината. Франциск – на тайния интернационален елит, на левитската мафия и нейния нов световен ред. Забелязахте ли, че когато спомена името на Моше, римският владика погледна към барелефа на еврейския „патриарх и законодател“ върху стената на… американския Конгрес, сочейки небето? Какво заяви той?

image

„От друга, фигурата на Мойсей ни отвежда направо при бога и така – до съвършеното величие на човека. Мойсей ни осигурява добър синтез на вашата работа: Вие сте призовани да защитавате чрез средствата на закона образа и подобието, формирани от Бог във всеки човешки живот.“

image

Алилуя!                                                                                                                                В името на лъжата или на кого служи папата?

Главатарят на сефарадските евреи в Израел се гаври с неевреите:

„Защо са необходими неверниците? Те ще работят, ще орат, ще жънат. Ние ще си седим като effendi и ще ядем“ – рече той под одобрителния смях на някои.

Йосеф, духовният лидер на партията Шас и бивш главен сефарадски равин на Израел, каза също, че животът на неевреите бива запазван единствено, за да бъдат предотвратени финансови загуби за евреите.

„С неверниците трябва да бъде като с всеки друг: Те трябва да умрат, но господ ще им даде дълголетие. Защо? Представете си, че нечие магаре умре. Това ще е загуба на пари. То е слуга на съответния човек. Затова и получава дълъг живот, за да се труди усърдно за своя евреин“ – рече равинът, който неотдавна навърши 90 години.“

Приемате ли това отношение? Вашите любими партийни и държавни ръководители лижат подметките на израелските, които, на свой ред, целуваха равина-расист и под стръмното.

     image

„Но какво ще стане, ако се окаже, че целият този сценарий не е нещо повече от един фалшификат? Ами ако Адам всъщност не е бил реален „мъж“, а пък Ева – истинска „жена“? Ами ако историята за Ной е адаптирана от разказа за Астра-Хазис, който от своя страна е изопачаване на една алегория, отнасяща се до планета, взривила се и паднала на Земята? Не дължим ли сами на себе си да установим истината по този въпрос?“

Почтените изследователи отдавна са го сторили. И са заключили: Старият завет представлява смесица от литературна кражба и измислици. Вие му вервайте…

Нататък Мойсей „предал десетте заповеди“, които „получил“, неръкотворно издълбани от Бог върху каменни плочи – скрижали. Историята с Мойсей, поставен в кошче и пуснат във водата преповтаря – копира – легендата за Гилгамеш, както и по-древни български митове. По същия начин и измислицата с „божите заповеди“, които Христос, за да не уязви аудиторията си, все пак уж приема, наричайки ги „най-малки“, са отмъкнати от други, по-стари източници.

image

Джим Марс е сигурен, че тези разпореждания, възприети не само от юдеите, но и от християните, всъщност представляват кражба и редакция на изповедта „Бога на справедливостта“ от древноегипетската „Книга на мъртвите“.Той сравнява двата текста:                                               
Библия Книга на мъртвите

Да нямаш други богове освен мен Не се бъркам в божественото равновесие

Не си прави кумир Не спирам бог, когато той дойде

Не изговаряй напразно името на господ Не обиждам бога, който е начело

Помни съботния ден, за да го светиш (Египтяните нямат събота)

Почитай баща си и майка си Не вредя на роднините си

Не убивай Не убивам

Не прелюбодействай Не съм прелюбодеец

Не кради Не обирам

Не лъжесвидетелствай Не казвам лъжи вместо истини

Не пожелавай дома на ближния си Не правя зло и не мамя другите.

Как ви се струва? Имайте предвид, че египетската цивилизация е далеч по-древна от юдейската. Още повече като вземете под внимание постиженията на съвременната наука. Те доказаха: Старият завет – Танахът, е едва на 2500, максимум – на 2600 години. Да не говорим, че с голяма доза сигурност може да се твърди: по-напреднали и навярно привнесени цивилизации са предшествали египетската.

„Египтяните на свой ред са придобили познанието и вярванията си от по-старите култури на Вавилон и Шумер.“

Къде отвел Мойсей „освободените еврейски роби“, разкарвайки ги нагоре-надолу цели четиридесет години, вече знаете. Осиновеният от фараоновата дъщеря водил народа из Синайската пустиня и го върнал обратно в… Египет. Смята се, че целта била да умре и последният, живял в робство. За да могат свободни хора да изградят държава в „обетованата земя“.

Ядец! Върнали се при египетските си домакини. Така твърди литературната творба, с която от две хилядолетия промиват умовете на значителна част от човешкия род. Оставете това, ами изгра диха и държава, основана на тази лъжа. Допълниха я с още една – за Палестина, в която не живеел никакъв народ…

   image   

А техният господ наказал самия Мойсей. Не му разрешил да влезе в Ханаан. Колко милостиво! Като истински родител, отец…

През всичките тези две хиляди години равините – наследниците на фарисеите от античността, изобщо не са вярвали на Библията. „Творчески я развивали“, както казваше „мъдрецът от Правец“. Така съставили Талмуда – цели 63 тома! Щура работа!

Въвели и своя поговорка:

„Тора осветява, Тора блести, но само парите топлят.“

Патриарси и папи, крале и султани, но най-вече банкери, предприемачи и търговци се придържат към нея. Как ли е името на техния бог?…

        image

Доказах ли на кого служи римският папа? Който отхвърля науката, но приема еврейските лъжи, „фарисейския квас“,както Исус Христос определил всичко, идващо от книжниците и фарисеите – от юдейския елит.

     image

Но дали Франциск – духовният водач на повече от милиард западно-православни християни – приема Христос като Бог? Или подобно на разни попове смята, че Исус е просто човек? Какъв е неговият коментар за земното пребиваване и делото на Спасителя? Направил го е на широко рекламираната литургия в нюйоркската катедрала „Сейнт Патрик“ по време на неотдавнашното си триумфално гостуване в САЩ. Навярно, за да угоди на истинските си домакини от синедриона.

Нека го видим и чуем.                                                                                                         www.youtube.com/watch                                                                                                      Няма „загубване в превода“. Никакво объркване. Преводът е симултантен, ако разбирате, какво означава това. А откъсът е огласен в доста медии, естествено, без влиятелните.                                                                                                                           image                   

„Провал на Кръста“?

Натъкнах се на огромно възмущение от страна на вярващи в Исус Христос като наш Господ Бог.                                                                                                                     image                   

Срещнах следното, което ми се стори справедливо:

„Има хора, които предполагат, че онова, което папата изрече, трябва да е било извадено от контекста. Или може би той е искал да каже нещо различно. След като чух и прочетох изявлението, бях шокирана. Но човек трябва да знае, че преводът беше одобрен и разпространен от Ватикана. Което означава, че новинарските агенции не са наели свои собствени преводачи, за да превеждат речта.

И така, каза ли папата това? Да. Имаше ли предвид, че Исус се е провалил на Кръста? Да проверим фактите.

Когато Ватиканът потвърждава превода, този аргумент е нулев и безполезен. Всичко, в което ни забъркват, е съмнителна семантична игра, оставяща множество оформящи конструкции на контекста. Така ли провеждаме разговори днес – като просто „гадаем“ какво иска да каже някой?“

Нямам какво да добавя.

„Папа Франциск“ – писа лондонски консервативен всекидневник. – „отдаде почит на жертвите от нападенията на 11 септември, като посети Кота нула в Ню Йорк, за да се срещне със семейства на онези, които загубиха живота си, и да проведе една мултирелигиозна литургия.“

Опа! Как така „мултирелигиозна“? Налагат ни мултикултурализъм. Всекидневно се запознаваме с „благините“, които той ни носи. Сега и това ли? Какво ще рече то?

image

„Да бъдете многорелигиозен, означава да чувствате влечение към проявите на повече от една религия. И да вярвате, че нито една не превъзхожда останалите. Този термин не бива да бъде объркван с междурелигиозен, който се отнася за връзките между различните религии.“               
Папата бахаец ли е?                                                                                                            diagnosa.net/ image                                                                                #162. ИЛЮМИНАТИ СИМВОЛИЗЪМ в речта на Папата!!                                             image                                                                   #161. ЗЛОВЕЩАТА ТАЙНА НА ВАТИКАНА!!                     







Гласувай:
4



1. dartanjan - Природата е само творение създа...
10.10.2015 16:22
Природата е само творение създадено от Творецът. Природата нищо не създава. Порядъкът е създаден в самото начало и физическите закони имат задачата да го поддържат за известно време, така както Божия морален закон има за цел да подръжа порядъкът в общестото. Разликата е че физическите закони са неотменими от хората, за разлика от моралният закон, който човек има право сам да решава дали да спазва или не с цената на бъдещето му във вечността, защото който не обича Бог и божия Син, той не спазва законът и той не ще живее вечно в Божието царство. Което е милосърдие към такива хора тъй като гордостта и суетата им ще им пречат да са щастливи там.
За всеки интелигентен човек е ясно че случайните събития не могат да увеличават порядъкът в една физическа система. Те могат единствено да увеличат хаосът, което виждаме в ежедневието ни като прояление на ентропията. Всичко старее и губи форма, структура и функционалност с времето. Никога не се слчува обратното без намесата на интелигентно същество.
Изповядвате панетизъм в тази статия - древно езичество. Статията отново смесва лъжа с истина.
цитирай
2. budha2 - Източния
10.10.2015 20:02
пантеизъм просто се подчинява на неизбежното и се стреми, доколкото това е възможно, да изключи от живота си колкото може повече следващи “падания в прераждания”, като избягва създаването на нови кармични причини. Философът, и мъдрецът спокойно очакват естествения час на освобождението, докато в същото време техният нещастен подражател – европейският песимист – е винаги готов както да прочете проповед, така и да извърши самоубийство. Без да има представа за безбройните глави на хидрата на съществованието, той не е способен да изпитва чувство на философско презерение към живота-холограма така, както го изпитва към смъртта, и не следва в това мъдрия пример на своя източен събрат.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8686803
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031