Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2015 12:09 - Фондация "Америка за България" е терористична, антибългарска организация. 2
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 13079 Коментари: 3 Гласове:
25

Последна промяна: 25.04.2015 13:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Преди около ТРИ месеца ви показах, как въпросната фондация, чието име е по-правилно да бъде "Америка за унищожаването на България" отпусна втори ТРИ милионен (в левове) грант на "медийната" групировка на оли(гофрено)гарха Иво Прокопиев, за да прокарва своите бизнес (най-вече в енергетиката и в частност - ядрената) и завоевателско-унищожителни интереси срещу България. Който не го е видял може да се запознае в материала:

Фондация "Америка за България" е терористична, антибългарска организация.

Снощи, 24-ти април 2015-та г., в предаването на БНТ "Панорама", с водещ Бойко Василев, беше излъчено негово интервю с един от съпредседателите на същата терористична организация (линк към видеото (около 10 минути) ТУК):

image


БНТ: Господин Макдугъл, дали фондацията “Америка за България” е дългата ръка на американската външна политика в България?

Макдугъл: Това е нелепо. Ние сме група хора, които искат да помогнат на България в най-важните й предизвикателства. Имаме независим Борд на директорите. На нашия сайт ще видите, че това са независими умове от всички части на Съединените щати: журналисти, бизнесмени. Те решават. Нищо общо нямаме с външната политика на САЩ. Тук сме да направим най-доброто за България.

.............................................
БНТ: Откъде идват всичките тези пари?

Макдугъл: Историята е интересна и също е на нашия сайт. Когато падна Стената и комунистическите страни тръгнаха към свободния пазар, американското правителство създаде инвестиционен фонд. Той учеше младите хора на предприемачество, да започнат бизнес и да работят без държавен контрол. 55 милиона долара бяха инвестирани в бизнеси из цялата страна. Подпомогнахме една от най-големите ферми за пилета, която днес изнася български продукт за Европа. Иначе нямаше да успее. И сега прави нещо средно между Хутърс и Кей Еф Си: млади хубави момичета сервират храна в приятна атмосфера. Това нашият фонд го финансира. Така се натрупаха много пари, почти 450 милиона. Те бяха вложени в нашата фондация, която всъщност е Ваша, на българите, „Америка за България“. В България беше инвестирано, нещата се разраснаха, вложеното беше върнато във Фондацията и тя сега работи за България.

Тук наглия американец пропуска да спомене, от къде идват тези 55 милиона щатски долара, но от интернет-страницата става ясно, че парите идват от джоба на американския данъкоплатец, а не от неговия и останалите "независими" ръководители на фондацията:

Фондация „Америка за България” е плод на успеха на Българо-американския инвестиционен фонд (БАИФ), основан от САЩ чрез Американската агенция за международно развитие, с цел подпомагане развитието на частния сектор в България. Създаден от президента Джордж Буш-старши и Конгреса на САЩ по силата на Закона за подпомагане на източноевропейските демокрации през 1991 година, БАИФ започва дейността си с първоначален капитал от 55 милиона щатски долара, които в резултат на успешни инвестиции нарастват до повече от 400 милиона щатски долара.

ХА! Как може така? Държавата САЩ дава стотици милиони и не иска нищо насреща??? Сигурно в америка е настъпил комунизъмът???

Но нека сега ви обърна внимание и на грозните (направо престъпни) практики от страна на същата фондация, използвайки за база снощното интервю по БНТ. Първо да видим дали, колко пъти и за какви пари същата фондация е финансирала самата БНТ???
Ето на каво се натъкнах там:

image

image

image

И така! Имаме ТРИ гранта от обща над 1 000 000 (един милион) лева за "независимата и обществена" БНТ!!! Пак над 1 милион от тях отиват за един и същи "проект", чийто водещ е ... Бойко Василев!!! Същият, който снощи взе "откровеното" интервю със съпредседателя на спонсориращата го фондация!!!! ХАХ!

image

Тук виждате заключителните надписи в една от сериите, спонсорирани от фондацията. Който иска може да си ги открие и гледа всички, на сайта на БНТ.

Да не би да си помислите, че тук има някакъв конфликт на интереси??? НЕ! САКЪН! Не посягайте на демокрацията! Как не ви е срам???

През последните месеци неколкократно се натъквам на престъпни практики от страна на същата фондация , спонсорирайки и други "български медии", като бТВ и сайта Медиапул, за да публикуват абсолютно манипулативни и неверни материали, най-вече в сектор енерГЕПИка, който представлява интерес за мен и читателите на този блог.

Георги Котев




Гласувай:
25


Вълнообразно


1. podvodni - А такаааа, и ти, г-н Котев, си показа ...
25.04.2015 13:56
А такаааа, и ти, г-н Котев, си показа истинското лице. Начи, бил си прикрит путинист?
Как смееш да нападаш едно чисто кат сълзица НПО. Американците са откъснали от залъкът си цели 55 милиона долара, да подпомогнат развиващите се демокрации и пазарни икономики, а ти, отявлен комунист такъв, ги набеждаваш в задкулисие.
Ти си един рубладжия, путинист, комунист, ционист, националист, нацист, расист, Ференц Лист и т.н. ист.
Анатема за тебе, анатема!!
цитирай
2. gikotev - Re: А такаааа, и ти, г-н Котев, си показа ...
25.04.2015 14:14
Благодаря, г-н Подводни!
Чак сега разбрах, колко съм талантлив, да съм едновременно всички тези неща, и най-вече Ференц Лист ;-)
Така ми стана изведнъж леко на душана!
Поздрави и хубави почивни дни!
цитирай
3. ikra - При вас има много стойностни материали за размисъл
28.04.2015 20:26
Лошото е, че нямаме изградено здраво гражданско общество, което да потърси сметка за случващото се.
Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9874028
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930